Tangen Haap och Björn, vinnare av Elitkampen 2019. Foto Kajsa Lind.

Nyheter

start Bollnäs 26/1

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har bara strulat. Besitter väldigt fin kapacitet. Vi siktar först och främst på ett felfritt lopp. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben fick problem med halsen under sensommaren/hösten. Blev opererad för det och har tränat plusbetonat en längre tid nu. Saknar troligen lite fart i benen. Fint läge då han är snabb som få. Öppet huvudlag. Vagn är inte bestämt än.

start Östersund 24/1

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor gick inte att känna igen senast. Ändrat på träningsupplägget efter det och han känns fin. Är han i sunda vätskor så blir han svårfångad här. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 17/1

Kval Guli Frodo

Guli Frodo klarade sitt kval på tiden 1.38.1 med galopp.

Presentation av hästarna

Då det just nu är lite lugnt på tävlingsfronten blir hemsidan inte så levande, så vi tänkte berätta lite mer om våra hästar. Vi presenterar en häst varje vecka och vi börjar med stallets äldsta häst.

Rigoletto SW, min dressyrhäst och vi har hängt ihop i snart 14 år! Riggo, som han kallas, köpte jag och mina föräldrar när jag var 18 år och skulle gå över från ponny till stor häst, han var då 6 år. Vi fastnade för den snälla men pigga och busiga fuxen med otroligt stor personlighet och hjärta. Vi köpte honom direkt från hans uppfödare i Umeå. Tillsammans har vi tävlat i dressyr med flera framgångar som tex trea i Norrlandsmästerskap i dressyr för Youngriders. 2008 var vi tillsammans rankad på plats 6 bland alla youngrider ryttare i Sverige. Vi har blivit ÖORs bästa ekipage 6 gånger och vunnit klubbmästerskap. Vi har vunnit div 1 lagdressyr tillsammans med ÖORs lag. Vi har även hopptävlat lite lägre klasser med bra resultat. Han tävlar fortfarande i dressyr med mig och han älskar att träna och tävla. Han brukar även ibland vara med och leda defileringarna på Solänget när det är V75. Även fast han hunnit bli 20 år är han fortfarande piggast och busigast i stallet. Han älskar att springa snabbt i skogen. Han har ett hjärta av guld och ställer gärna upp som barnponny och älskar att blir borstad och mysa. Riggo bor på en av våra lösdrifter tillsammans med våra ponnyer och unghingstar. Unghingstarna flyttar direkt till Riggo när dom flyttar från sina mammor och han blir en extrapappa och fostrar och lär dom allt han kan. Den första han fostrade var Backegubben och snällare och trevligare hingst får man leta efter. Jag hoppas och tror att vi får många fler år tillsammans med honom. Enligt Riggo själv är han stallets kung men den titeln får han nog dela med Tangen Haap ;)

Nästa vecka presenterar jag Norm Tora. /Ida

Start bergsåker 17/1

Kval Guli Frodo

Guli Frodo ska kvala och körs av Björn.

resultat bergsåker 11/1

Lopp 3 Spang Viktor

Spamg Viktor kördes fram till dödens 1400 kvar. Tröttnade rejält när det skulle dra ihop sig. Klarade inte omställningen från att träna på brodd och tävla utan i lopp. Han kommer igen!

Start bergsåker 11/1

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor blev det för forcerat för senast. Han tränar fint och distansen klarar han. Jämt och fint lopp och vi kör till slut. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 1/1

Lopp 1 Superraja

Superraja fick ett fint lopp i rygg. Tappade travet och galopperade bort sig 200 kvar. Kommer kollas upp.

start bergsåker 1/1

Lopp 1 Superraja

Superraja är inte så tokig i grunden. Kan öppna bra från start. Skor. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Nytt år nya möjligheter!

Vi kliver även in i ett nytt decennium.
Vi har bara hållit på i ett drygt decennium än så länge (licensen togs ut 2009) och om man ska summera tiden tills nu så får man nypa sig i armen både en och två gånger!
Jag minns tillbaka till skolbänken på wången. Vi sitter ett glatt gäng som är hungriga på att få bli klara med den obligatoriska utbildningen för att erhålla A-licensen. Vi ska skriva brev till oss själva om våra målsättningar, både på kort och lång sikt. Jag är alltid optimistiskt lagd och tar in rejält med luft när pennan möter pappret!
⁃ Om 10 år ska jag tillhöra toppen i Norrland i den genre (kallblod) jag inriktar mig på.
⁃ Jag ska ha vunnit på V75.
Sen skulle vi även skriva ner de mål vi har med hela karriären, alltså lite vad vi drömmer om. Men vi skulle hålla oss realistiska här med :)
Nu tar jag i så bordsgrannen skrattar åt mig!
⁃ Jag ska vinna 1 000 tränar segrar.
⁃ Jag ska vinna Elitkampen
⁃ Jag ska köra under 1.20 med ett kallblod.
⁃ Jag ska tillhöra toppen i ”kallblodsvärlden”.
Jaja, fick ju bjuda på lite skratt i den härliga grupp vi var i på wången i alla fall.

Men vad tusan är det som har hänt då!?
Innerstinne trodde inte ens jag att det skulle vara möjligt att ens lyckas med en ”dröm” på listan. Men så kom den lilla bruna elaka saken som vi fann på Bjerke auktionen 2010!
Han har gett mig otaliga V75 segrar, åkturer under 1.20 och seger i Elitkampen!
Helt otroligt och helt fantastiskt!
Tangen Haap har jag allt att tacka!
Jag brukar säga att det är han som format mig och det är sant!

Det enda som finns kvar att bocka av på listan är 1 000 tränarsegrar. Vi har passerat 200 och lite snabbt räknat så måste vi hålla på 42 år till för att nå det 😬

Men det är så mycket som har hänt under detta decennium så ni lessnar att läsa om jag ska dra allt.

Det enda jag känner är tacksamhet över hästarna och alla kunder, de allra flesta har varit med redan från första spadtaget för 11 år sedan. Tack!

Men nu ska vi blicka framåt och stallet ser riktigt bra ut! Vi har några riktigt fina unghästar på väg uppåt och de få men väldigt kvalitetstarka äldre ser och känns väldigt bra!

Vi hoppas presentera starka, sunda vinnare även kommande 10 år.

Gott nytt år!

Resultat bergsåker 20/11

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor blev för ivrig strax efter start och galopperade bort sig.

resultat Umeå 18/11

Lopp 2 Superraja

Superraja fick ett fint rygglopp och höll farten bra till slut som fyra.

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna hade åter galoppskorna på sig och testas nu hos JOP.

start bergsåker 20/11

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor var äntligen tillbaka senast! Känns fortsatt fin. Auto är en fördel. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn. Rikard Skoglund kör.

start Umeå 18/11

Lopp 2 Superraja

Superraja gjorde det bra senast. Fått en paus efter det och behöver loppet. Skor. Helstängt. Susanne O i den vanliga vagnen. 

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna uppträder knepigt. Vinner felfri men det är väl tveksamt att hon går. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A kör.

Start Östersund 17/11

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan har formen på topp. Dryga tillägg här och behöver lite tur. Skor. Öppet huvudlag. Ove A i den vanliga vagnen.

Resultat Umeå 8/11

Lopp 1 Diesel Harry

Diesel Harry galopperade upprepat. 

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap hamnade i sega ryggar. Blev grovt störd 800 kvar där han tappade massor. Kom tillbaka ok och slutade femma. Han gör nu bokslut efter en makalös säsong!!

Resultat bergsåker 7/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp. Gick till eget avancemang 800 kvar och tog ledningen. Gick sedan undan till en överlägsen seger. Mycket fin!

Start Umeå 8/11

Lopp 1 Diesel Harry

Diesel Harry har mycket nerver. Han känns klart på gång i träningen och känns stabil hemmavid. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill är en fin travare som vinglade på och inte riktigt förstod tävlingen senast. Behöver mer rutin innan det sitter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap var riktigt bra senast! Tränar på fint. Tuffa tillägg här men han är nog bäst med lopp i rygg. Skor. Öppet huvudlag. Custom Cam.

start bergsåker 7/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor blev påkörd och galopperade senast. Han behövde det loppet och tränar fint! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Eriksson kör.

resultat gävle 24/10

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap tog ledningen. Blev omgående överfallen av en dåligt påläst norrman. Höll strålande till slut och slutade tvåa. Grym!!

Resultat Solänget 22/10

Kval Backestjärna

Backestjärna klarade kvalet på tiden 1.37.0 med galopp.

Kval Hulifaksen

Hulifksen var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.48.4.

start gävle 24/10

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap var fin senast. Liknande förutsättningar denna gång. Skor. Öppet huvudlag. Custom Cam. 

Start Solänget 22/10

Kval Backestjärna

Backestjärna ska kvalas och körs av Ove A.

Kval Hulifaksen

Hulifaksen ska kvalas och körs av Björn.

resultat Umeå 18/10

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett lopp i ryggar. Blev grovt påkörd 200 kvar och galopperade troligen bort en femteplats. Behövde loppet. 

Resultat bergsåker 16/10

Lopp 7, V86 3 Tangen Haap

Tangen Haap tog ledningen. Fick bestämma och vann mycket enkelt på ett okört sätt. Fin! Han ordnade samtidigt stallets seger nummer 200!!

start Umeå 18/10

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor blev sliten och har fått pausa lite. Tränar starkt! Behöver troligen loppet. Skor. Öppethuvudlag. Vanlig vagn.

Start Bergsåker 16/10

Lopp 7, V86 3 Tangen Haap

Tangen Haap var klart förbättrad senast. Tränar på fint! Bra spår och gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. 

Resultat bergsåker 12/10

Lopp 4 Solfaksa

Solfaksa tog ledningen men stumnade tidigt. Lämna stallet inom kort.

Resultat Umeå 11/10

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort sig.

Lopp 2 Superinga

Superinga galopperade bort sig.

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig.

start bergsåker 12/10

Lopp 4 Solfaksa

Solfaksa gör här debut för oss. Får bedömas på tidigare meriter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan har gjort det väldigt bra på slutet! Distansen känns som en nackdel även om han blivit lite snabbare i benen. Ove A kör. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Start Umeå 11/10

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har förvånat genom att galoppera i sina två inledande starter. Normalt en väldigt travsäker häst. Nu återkommer han efter en tids träning och han känns fin! Skor. Open Eye. Vanlig vagn.

Lopp 2 Superinga

Superinga har svårt att räcka till och jagar en slant här. Anna-Lena Forsberg rider. Skor. Öppet huvudlag.

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna är hopplöst osäker. Byter balans och felfritt är målet. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultat skellefteå 5/10

Lopp 7, V75 3 Tangen Haap

Tangen Haap kom igenom perfekt från sitt tråkiga startspår. Blev tyvärr överforcerad av den ivriga kusken som satt i vagnen och galopperade bort en topplacering 150 meter kvar till mål. Surt men han kommer igen!

Lopp 12 Backestjärna

Backestjärna hade åter galoppskorna på sig.

Start skellefteå 5/10

Lopp 7, V75 3 Tangen Haap

Tangen Haap blev trött efter en tuff inledning senast. Behövde loppet och kliver säkert framåt en del. Uselt läge och vi kör på chans denna gång. Öppet huvudlag. Ev barfota bak. Custom Cam.

Lopp 12 Backestjärna

Backestjärna återkommer efter ett lite uppehåll. Tränar bra. Osäker som få. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Resultat bergsåker 28/9

Lopp 7 Backegubben

Backegubben fungerade inte med ny utrustning och nu blir det en koll av halsen. Han dyker förhoppningsvis fram till våran igen.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap kördes hårt mot ledningen vilket blev för tufft över den långa distansen. Han tröttnade och kusken får ta på sig dumstruten. 

Resultat Solänget 27/9

Kval Diesel Harry

Diesel Harry klarade sitt kval på tiden 1.39.8

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill fick ett fint lopp i rygg. Fattades en hel del och han slutade sexa.

Start bergsåker 28/9

Lopp 7 Backegubben

Backegubben kommer från en halsinfektion. Frisk nu och tränar grymt! Hårt motstånd och lite knepigt spår. Fungerar han så har han kunnande långt utöver det vanliga. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ev rycktussar.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap har fått en paus och känns nu åter mycket fin och framförallt riktigt elak (positivt) igen! Gillar distansen. Barfota bak. Öppet huvudlag. Troligen vanlig vagn då spåret blev snävt.

Lopp 11 Sol Faksa

Sol Faksa gör här debut hos oss. Får bedömas på tidigare meriter. trevlig typ. Skor. Öppethuvudlag. Vanlig vagn.

 
Start Solänget 27/9

Kval Diesel Harry

Diesel Harry ska kvalas och körs av Björn.

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill gör här sin debut. En jättefin travare som ska bli spännande att följa! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultt bergsåker 20/9

Lopp 5 Superinga

Superinga fick ett fint lopp. Tröttnade tillslut och slutade sexa.

Resultat boden 19/9

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan kördes till ledningen efter en bit och vann sedan mycket säkert. Fin!

start bergsåker 20/9

Lopp 5 Superinga

Superinga har svårt att räcka till. Skor. Susanne H Osterling rider.

Start boden 19/9

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan gjorde det bra senast efter en tids frånvaro. Blir bättre till denna start. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A kör.


Resultat Solänget 15/9

Lopp 5 Diesel Harry

Diesel Harry galopperade dubbelt. Visade fin fart mellan galopperna och det blir korrigering till nästa gång.

Lopp 6 Superraja

Superraja tog ledningen. Höll jämt tempo och vann knappt men säkert till slut. Fin.

Kval Casanova Hill

Casanova Hill var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.21.4.

Nya hästar i stallet

Vi har fått två nya hästar i stallet. Tvååriga hingsten Hulifaksen  e B.W.Modde ue Järvsöfaks. Äger gör Acksson bygg AB, Sundsvall. Och Sol Faksa, ett åttaårigt sto e Trö Faks ue Moe Odin. Äger gör Woodmodd AB, Bollstabruk. Välkomna till Teamet!

Start Solänget 15/9

Lopp 5 Diesel Harry

Diesel Harry gör här debut för oss. Fin typ som blir bra med tiden. Är lite nervös och spänd första biten och det är stor galopprisk. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vang. 

Lopp 6 Superraja

Superraja har inte levererat som vi förväntat oss. Nu återkommer hon efter en liten paus och allt verkar bra. Skor. Helstängt. Vanlig vagn.

Kval Casanova Hill

Casanova Hill ska kvalas och körs av Björn.

Resultat dannero 8/9

Lopp 3 Guli orkan

Guli orkan tog hand om ledningen. Kunde inte vara med i en tempoväxling 500 kvar. Kom tillbaka och slutade tvåa. Bra!

resultat Solänget 7/9

Lopp 8, V75 4 Spang Viktor

Spang Viktor fick som aldrig chansen men han kändes inte heller som bäst och kommer att kollas upp.

Start dannero 8/9

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan har varit ifrån lite. Behöver säkert loppet. Stark! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ingvar Nyberg kör.

Start Solänget 7/9

Lopp 8, V75 4 Spang Viktor

Spang Viktor kändes riktigt fin efter en passiv styrning senast. Tränar riktigt starkt! Vidöppet lopp. Troligen skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultat boden 29/8

Lopp 1 Minetor

Minetor sprang och bromsade och vinglade loppet igenom. Fick som aldrig fritt över upploppet och slutade femma med krafter kvar.

Start boden 29/8

Lopp 1 Minetor

Minetor var spänd och vinglig i sin debut senast. Finns stort kunnande i honom men behöver nog några fler lopp innan det kommer fram. Helstängt. Skor. Vanlig vagn.

Resultat Solänget 19/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo fick det inte att stämma och kommer kollas upp.

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor kördes försiktigt och fick en bromskloss i vägen. Spurtade sylvasst sista 150 och passas nästa gång.


Resultat skellefteå 16/8

Lopp 2 Minetor

Minetor var spänd och tog dubbla galopper. Slutade sexa.


Start Solänget 19/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo blev väldigt spänd vid debuten senast. Fint kunnande i honom. Open Eye huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor var sig inte lik senast och galopperade. Uppdagades en hovböld efter det. Känns fin i träningen och distansen ska passa bra. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.


Start Skellefteå 16/8

Lopp 2 Minetor

Minetor gör här tävlingsdebut. En väldigt talangfull herre som fått tid att växa in i sin stora kropp. Kan vara lite vinglig och är oslipad. Räknar ändå med en fin prestation. Helstängt huvudlag. Skor. Vanlig vagn. 


Resultat dannero 11/8 Svensk travsports guldtäcke

Lopp 11, V75 6 Backegubben

Backegubben blev åter märkligt trött och kommer att kolas upp.


Resultat Umeå 9/8

Lopp 10 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig och kommer att kollas upp. 


Resultat Bollnäs 7/8

Lopp 10, V86 8 Tangen Haap

Tangen Haap fick ett fint lopp i ryggar. Inte riktigt det rätta trycket i honom men han slutade ändå trea på topptiden 1.19.8.


Resultat Solänget 6/8

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna galopperade. reparerade till en fjärdeplats.


Start Dannero 11/8 svensk travsports Guldtäcke

Lopp 11, V75 6 Backegubben

Backegubben tappade luften senast. Tränar ok. Tuff uppgift med dryga tillägg här. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.


Start Umeå 9/8 Hot'n Cold (varmblod möter kallblod)

Lopp 10 Backestjärna

Backestjärna har svårt att hålla sig i trav. Spännande lopp! Svårbedömt motstånd. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Start Bollnäs 7/8

Lopp 10, V86 8 Tangen Haap

Tangen Haap gjorde bort sig med galopp senast. Känns fortsatt väldigt formstark. Bra spår. Öppet huvudlag. Custom CAM. Barfota bak.

Start Solänget 6/8

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna fungerade inte alls på balansen senast. Tränar fint. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Skor.

Resultat Östersund 24/7

Lopp 4, V86 2 Spang Viktor

Spang Viktor fick inte travet att stämma och galopperade dubbelt. Slutade ändå sexa.

Lopp 7, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap blev oerhört laddad bakom bilen och kastad sig i galopp.

Start Östersund 24/7

Lopp 4, V86 2 Spang Viktor

Spang Viktor var grym senast! Efter det har vi lagt om träningen lite, för tidigt att få effekt av det redan men han känns fin. Tråkigt spår och han behöver lite tur på vägen. Ev barfota runt om (första gången hos oss). Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap var fin senast, kanske inte som bäst men han var lite tunt jobbad inför den starten, då han fick ta igen sig lite efter äventyret till Finland. Nu är det full fjäder på passen igen och han känns mjuk och smidig. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resultat Solänget

Lopp 4 Backegubben

Backegubben tog ledningen, valde att släppa efter 400 meter då han inte kändes som vanligt. Han var tidigt slagen och var inte frisk. Han kommer igen.

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna trivdes inte md balansen och galopperade upprepat.

Ny häst i träning

Diesel Harry

Vi välkomnar Diesel Harry med ägare Fredrik Torstensson, Christer Pettersson och Curt Arne Björk till stallet. Diesel Harry är en treårig valack e Tekno Odin u Fax Maja K.R.

Start Skellefteå 15/7

Lopp 3 Guli Orkan 

Guli Orkan vann på fint sätt senast. Utelämnat spår den här gången och behöver lite tur. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solänget 13/7

Lopp 4 Backegubben

Backegubben gör det mesta rätt och har varit riktigt fin på slutet. Bra läge här. Troligen skor runt om denna gång. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna strular mycket. Finns mycket kapacitet i henne men vi inriktar oss på felfritt lopp i första hand. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


Resultat Solvalla 9/7

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap tog hand om ledningen. Blev tokkörning efter 400 meter och han skruvade upp sig mycket då. Höll ändå strålande till en andraplats. Grym!

Start Solvalla 9/7

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap ar enastående bra senast! Känns fortsatt väldigt smidig och fin. Han har äntligen fått ett bra startspår och han kommer laddas från start. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resutat Lycksele 2/7

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna hann med dubbla galopper över den långa distansen. Slutade sjua.

Resultat Hagmyren 30/6

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo blev spänd och galopperade upprepat.

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor tog ledningen. Drog ett stenhårt tempo och var på väg mot segern när en för dagen bättre häst dök upp sista biten. En mersmakande andraplats och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt på denna fina herre!

Start Lycksele 2/7

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna har vi inte hittat rätt på än. Hon gör fina upphämtningar varje gång, men det går inte att ge handicap via galopp varje gång. Vi ändrar lite till i balansen och utrustningen. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

Start Hagmyren 30/6

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo är en jättefin travare som här gör sin tävlingsdebut. Han har varit med i ett provlopp och sköter sig bra. Svårbedömt i lägsta klassen men känslan är att han kan räcka en bra bit direkt. Open Eye. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor gör det riktigt bra varje gång och vann mycket enkelt senast. Hårda kullkamrater emot denna gång. Vi laddar från start och lägger i en hög växel direkt, sen får vi se hur långt det räcker. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

Resultat Solänget 23/6

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna togs lugnt från start. Var med om en trång situation efter 400 meter, som hon inte klarade av, utan galopperade. Gjorde en fin upphämtning och slutade fyra.

Resultat Härmä 22/6 Nordic king

Lopp 11 Tangen Haap

Tangen Haap laddades från sitt tolfte spår men kom aldrig ner i banan. Han fick trava ute i tredje-fjärde spår loppet igenom och höll ändå farten strålande och slutade trea. Helt enorm prestation!!!!

Resultat Härmä 21/6 speedex

Lopp 6 Backegubben

Backegubben brakade till ledningen. Var lite seg i benen efter resan men höll undan till säker seger på fina tiden 1.23.3!

Start Solänget 24/6

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna är strulig av sig. Enormt lopp senast efter dubbla galopper efter 400 meter. Vi fortsätter fila på utrustningen tills vi pricka rätt. Troligen första barfota bak nu. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


Start Härmä 22/6 Nordic King

Lopp 11 Tangen Haap 

Tangen Haap känns fortsatt mjuk och smidig efter segern i Elitkampen. Nu blev han återigen lottat på ett dåligt spår. Men man känner sig aldrig slagen med Haapen. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM. (Tangen Haaps lopp kommer att visas på atg)


Start Härmä 21/6 Speedex

Lopp 6 Backegubben

Backegubben känns fin för dagen. Litet fält och 1609 känns spännande. Lättas ytterligare fram, barfota bak. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resultat Dannero 10/6

Lopp 2 spang Viktor

Spang Viktor tog en lugn start. Gick till attack 500 kvar och kopplade ganska omgående grepp. Gick undan till en enkel seger med gott om krafter i behåll. Fin!

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna blev ivrig och galopperade dubbelt efter 400 meter och tappade massor. Gjorde en mycket bra upphämtning och slutade sexa. 

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan fick ett fint lopp i ryggar. Gick till attack 500 kvar och avgjorde till enkel seger över upploppet. Stark!!

Start Dannero 10/6

Lopp 2 Spang Viktor

Spang Viktor galopperade bort segern senast. Formen är riktigt bra! Känns som lite lindrigare motstånd denna gång. Fortsätter med aluminium fram. Barfota bak. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna sköttes sig senast och vann på ett mycket starkt sätt! Vi fortsätter att inrikta oss på felfria lopp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan gjorde en bra comeback senast. Går framåt rejält med det loppet. Ove A kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

M.P. Atlas är såld

M.P. Atlas är såld till Lars Linderberg, Lars äger även lovande Guli Frodo.


Backegrabben har fått nya ägare

Backegrabben har fått nya delägare! Det är Jan Svensson, Johan Pettersson, Arne Svensson, Roger Viberg, Conny och Eva Svelin och David Andersson som är de lyckliga!

Resultat Hagmyren 3/6

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan hamnade rygg på ledaren. Var lite trög men höll farten bra och slutade trea. Går rejält framåt med loppet!

Resultat Dannero 1/6

Lopp 3 Superraja

Superraja galopperade bort sig i starten.

Resultat Solänget 31/5

Kval Minetor

Minetor klarade kvalet på tiden 1.46.6 med galopp.

Kval Guli Frodo

Guli Frodo klarade kvalet på tiden 1.41.6.

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna togs lugnt från start, gick till angrepp 1300 kvar. Krigade på hela vägen in och vann tillslut säkert. Strong insats!

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp i kön. Gick till snabb attack 600 kvar och kopplade segergreppet, 200 kvar så blev han oturligt generad till galopp. Kom tillbaka och slutade ändå trea. Form!

resultat Bergsåker 30/5

Lopp 6 Superinga

Superinga galopperade bort sig i starten.

Start Hagmyren 3/6

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan kommer från ett långt uppehåll. Tränar starkt men behöver nog loppet. Rikard Skoglund kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Dannero 1/6

Lopp 3 Superraja

Superraja har krånglat lite på slutet. Finns mycket i henne. Klarar hon starten så blir det spännande. Ove A kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solänget 31/5

Kval Minetor

Minetor ska kvalas och körs av Kevin Porshage.

Kval Guli Frodo

Guli Frodo ska kvalas och körs av Björn.

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna gjorde ett grymt lopp senast. Täta starter är inga bekymmer. Prio är ett felfritt lopp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor gjorde ett mycket bra lopp senast och tränar starkt! Tråkigt spår igen. Lättas fram och barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Bergsåker 30/5

Lopp 6 Superinga

Superinga galopperade bort en solklar seger senast. Formen är bra! Gillar disciplinen och rids av Susanne Osterling den här gången. Öppet huvudlag. Skor.

Resultat Östersund 27/5

Lopp 1 Backegubben

Backegubben tog enkelt hand om ledningen. Blev ordentligt utmanad efter 400 meter och fick släppa ledningen efter att det gått våldsamt fort! Gled ut till angrepp igen 300 kvar och gick undan till en enkel seger. Mycket bra prestation!

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna blev generad till galopp i första sväng och tappade massor. Gjorde sedan en mycket stark upphämtning och slutade trea. På gång!

Resultat Solvalla 26/5 Elitkampen

Lopp 5, V75 1 Tangen Haap

Tangen Haap kom igenom fint från sitt bakspår och hamnade tredje invändigt. Luckan uppenbarade sig 500 kvar och han spurtade vilt till en säker seger. Magisk prestation och han fick nu sitt erkännande som vi väntat på. En av världens bästa hästar!!!


Start Östersund 27/5

Lopp 1 Backegubben

Backegubben blev riktigt muskeltrött senast. Detta blev han pga de tunga skor han hade fram för att klara starten. Vi fortsätter att fila på just startbekymret i voltstart. Den här gången är det auto och han fick ett bra spår. Blir lätte järnskor fram, aluminium bak. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna har krånglat en del med galopper. Nu kändes det äntligen som balansen blev klockren i kvalet senast! Prio är felfritt lopp den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solvalla 26/5 Elitkampen 

Lopp 5, V75 1 Tangen Haap

Tangen Haap tappade luften vid en häftig upplockning 700 kvar senast. Han känns mjuk och smidigt i träningen. Vanskligt spår men ändå bra, då det är innerspår som gäller i den höga fart som loppet kommer gå i. Barfora runt om. Öppet huvudlag. Custom Cam.

Praktikant

Under vecka 21-22 har vi Phenicia här på praktik. Phenicia var här och hade praktik förra våren också så det är extra kul att hon väljer att komma tillbaka till oss igen och göra sitt gymnasiearbete här. Phenicia går sista året på Nordviks naturbruksprogram.

Nya hemsidan är klar!

Äntligen är nya hemsidan klar att användas, lite småfix kvar så ha överseende med det.

Elitkampen

Tangen Haap är inbjuden till Elitkampen!

Ny hemsida

Nu jobbas det för fullt med den nya hemsidan och inom kort kommer den att vara klar för användning. 

 

 

© Copyright Team Karlsson