Tangen Haap och Björn, vinnare av Elitkampen 2019. Foto Kajsa Lind.

Nyheter

veckan som gått

Vecka 24

Kval igår på Umeå, ville verkligen känna av Backegutten men himlen stod vidöppen och jag kan inte minnas att jag kört på sån blöt bana tidigare. Så det blev lugnt och fint upplägg istället. Så blev svårbedömt och vi tränar på ett tag till där.
Tore var den sista av 3-åringarna att fixa sitt kval och nu gnuggar vi på den kullen lite extra och förhoppningen ligger att dom ska vara mogna framåt juli/augusti.

Det har preppas en hel del på banan som ska läggas om, imorgon läggs det nya materialet på och det känns spännande! Hoppas och tror att det ska ge en fin kick åt hästarna.

Inga tävlingar planerade i veckan, utan det vaccineras i mitten av veckan. Har fasat in att ge influensa vaccin var 6te månad ist för en gång per år. Inbillar mig och tycker att dom står emot virus bättre så. De år jag inte gjort så, då har vi fått din sjuka framåt höstkanten.


veckan som gått

Vecka 23

Backeballerina höll sig i skinnet och fixade en mersmakande seger i veckan. Otroligt bra ägargäng i den hästen som stått stadigt i många år! Dom förtjänar alla framgångar som finns och jag tror Ballerina tar med dom på en rolig resa.

Annars är det fortsatt en del krångel och många galopper. Hästarna känns starka men lite stumma.
Så nu är det dags att kasta om lite i cirkusen, under kommande vecka kommer det förberedas för materialomläggning på sandbanan, gruset läggs på vecka 25.
Jag har inte använt mig av sandbanan på ett par år nu, då jag inte varit nöjd med materialet som jag har haft på den, samtidigt som jag inte haft någon känsla om vilket material som blir bäst, den lades om 2020 med ett 0/2 material som heter filler, skit bra när den är genomdränkt med vatten, med för lite vatten blir den för lös för min smak och jag är nästan maniskt försiktig när det gäller löst, då ligger senorna i riskzonen och det är så fruktansvärt tråkigt att få en gaffelbandsskada.
Så då har det nästan blivit uteslutande jobb i backen, den har jag asfaltkross blandat med 0/8 stenmjöl i, så den är fast i alla väder och är grym helt enkelt. Men har en känsla av att hästarna är för stumma av uteslutande styrketräning och då har jag landat i att sätta samma material blandning på sandbanan. Dvs att det blir ingen sandbana längre utan det blir en mer fastare bana där vi kommer kunna köra lite mera light jobb med dom med ett bra fäste under hovarna. Tror det kommer bli bra som tusan och ser framemot när den har satts sig och blir redo för träning.

Lugn vecka på tävlingsfronten, är endast några kval som ska avverkas.


start solänget 6/6

Kval
W.M.Tore körs av Björn.

Lopp 2.
Guli Malkin har haft svårt att hålla rätt på benen. Tränar starkt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Guli Robben var det för stressig distans för senast, bättre nu. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn. Susanne Osterling håller i tömmarna.

Lopp 7.
Inga Gin är farsans och vet ej status

Lopp 8.
Backeballerina har uppträtt knepigt på slutet. Normalt en väldigt travsäker häst. Vi går tillbaka till Basic den här gången och hoppas på felfritt lopp.
Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


veckan som gått


Vecka 22

Bokli Rapp krånglar och mest troligt väntar nu en utredning modell större för honom, men är lite så med hästar och det skulle ju underlätta en hel del ifall du kunde prata.

3-åringarna är snart färdigkvalade och ser bra ut på den sidan, är några månader bort från race men det är överlag fina hästar som ska bli kul att följa framöver.

Vårt finfina 3-års sto Dexity (swb) har vi satsat rejält på. Hon har varit i omgångar hos duktiga CC Stable i Sundsvall på utbildning. Igår söndag var det dags för livets första elddop då det var dags för 3-årstest. Fick rysningar genom hela kroppen när hon visades upp och jösses så fin häst detta är! Blev höga poäng av domarna och belönades med gångartsdiplom och klass 1 i hoppning. 
Det fungerar ju lite annorlunda i den ”världen” än i travbubblan. Framförallt får hästarna mycket längre tid på sig att bli färdiga, vilket jag kan tycka är bättre.
Iochmed att hon inte bara ser bra ut i mina ögon utan även tydligen hos domarna och då fick så fina poäng, har hon blivit uttagen i Lövsta stuteris satsning i LövstaStar, i korta drag så handlar det om att sätta ”toppston” i aveln tidigt för att förbättra och utveckla den svenska rasen i swb.
Häftigt som fan, små simpla bönder som oss sitter på en så ”het” pålle!
Så hon kommer att betäckas med topphingsten Bon Coeur 1389.
Så får det bli ett föl innan hon sätts igång för förhoppningsvis bli en grym tävlingsindivid med!

Åter till trav då, race på nationaldagen! Info kommer närmare.start dannero 1/6


Kval

Guli Black körs av Björn. 

Guli Rasmus körs av Susanne H Osterling.

Lopp 5
Bokli Rapp har det krånglat lite med i vår. Känns nu grym i jobben och förhoppningen är att han tagit ytterlig ett kliv den här vintern.
Barfota runt om. Open eye huvudlag. Vanlig vagn.


veckan som gått

Vecka 21

Sett otroliga hästar och otroliga prestationer under helgen på Solvalla! Jösses såna djur det finns!
Men det var bra mycket häftigare förra söndagen! Isabelle agera ”catchdriver” på Dannero och hon vann inte bara sitt första lopp utan hon drog till med en dubbel när hon liks var i farten. Stolt är bara förnamnet! Hon har ärvt sin mors fina hand och får bra snurr på hästarna med små medel. Framtida kusken är given för stallet!

Dannero till helgen med Rappen, känns grym för dagen.


start solänget 21/5

Kval
Tåsjö Teddy körs av Björn. 
Guli Rasmus körs av Fredrik Sahlen.

Lopp 1
Inga Gin, farsans och vet ej status.
Vanlig vagn. Björn kör

Lopp 2
Snärtjerv, farsans och vet ej status. 
Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör

Guli Robben gjorde en fin årsdebut senast och kändes riktigt stabil. Känns fortsatt fin i jobben och har kunnande att sluta i den främre träffen här.
Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag


veckan som gått

Vecka 20

Phu det går lite grus just nu.
Ballerina fungerar inte och fick träffa veterinären i veckan, hoppas på effekt för det finns oerhört mycket i den kroppen.
Jäklas även lite med Rappen som drog lite hosta inför en tilltänkt start, men hans tid kommer, känns ohyggligt bra i jobben!
Backegutten jäklas nå jävulskt! Känns som halsen fungerar men då har det tippat över i skallen på honom istället, alltid varit en tuff individ men nu har har tagit det några snäpp för långt och han kastreras till veckan. Helt klart oroväckande att behöva göra ett sådant ingrepp på en 5-åring men han ger oss inget val. Säkerheten först!

Så när det krånglar lite med ovan nämnda trio som är lite spetsen i stallet, ja då blir det lite trög startat. Men jag är luttrad i branschen och vet att allt rättar till sig till slut, man lever i en bergochdalbana.

3-åringar närmar sig! Nämt tidigare att jag är riktig nöjd med hela kullen, en hög nivå i år!

Haapen åker på station idag, beslutades igår att sänka priset till 12 000 vid levande föl, prisvärt!! Hoppas det drar igång lite mer intresse i en för dagen helt iskall avel.

Race på tisdag, info kommer imorgon.


Start dannero 13/5

Kval

Backegutten ska kvala och körs av Björn.

Lopp 2.
Guli Malkin förvånade genom att strula i sin debut. Känslan är annars att han är stabil på benen men nerverna slog vel till. Svårbedömt den här gången när han agerade som han gjorde. Fungerar han så duger han långt.
Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5.
Backeballerina fungerade inte alls på barfotabalansen, kändes dock enorm mellan galopperna. Så var nog någon månad för tidigt. Tränar urstarkt! Tufft motstånd!
Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


veckan som gått

Vecka 19

Nu njuter man! Värmen har slagit till och träningsförhållanden är perfekta!
Det har vel börjat lite små segt på tävlingsfronten, men det var väntat då dom fått ett otroligt tung vinter och obefintligt med tempojobb i sig. Men om det ska följa planen, så är det nu i månadsskiftet allt ska rinna till och fungera fullt ut. Dock är det ju djur vi jobbar med och det är ju inte alltid dom är överens med en annan hur det ska fungera som :)

Moa G. fick en otroligt fin hingst efter Tangen Haap i veckan!
Nu är vi klar med årets fölningar och vi är otroligt nöjda hur dom ser ut! Tre väldigt starka och rejäla föl.
Vi kommer att betäcka om Bokli Inger och Moa G. med Tangen Haap.
Blev som en helt ny nivå när det kom fram föl efter honom, känslostorm!!

Rasslar ut en del hästar den här veckan, info om det kommer i eget inlägg.


start östersund 7/5

Lopp 11
Backeballerina snubblade till och galopperade senast, trolig tvåa annars. Känns spänstigare för varje start och börjar närma sig formen. Nu blir det sommarbalans på och hon känns spännande.
Barfota runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.  


veckan som gått

Vecka 18

Äntligen har vi fått oss en alldeles egen Haap avkomma! Bokli Inger tyckte det var dags i torsdags och satte en helt otroligt fin hingst till världen.
Nu har vi Moa kvar som går och kniper, hennes tid var 17/5 så behöver vel inte säga att Ida är bra trött på att hålla koll på nätterna. En annan sover gott :)

Får lägga om matchningen helt på Bokli Rapp, blev nog en för lång vinter för honom och det är för mycket sirap i benen, så vi hoppar över Umeå till helgen.
Planen har ju varit hela tiden att flytta fram så hästarna ska vara i storform under sommaren och inte under våren som tidigare år, men just för tillfället är några väldigt sega i benen och vi får lägga om till lite rappare träning ett tag.

Backeballerina däremot börjar det rinna till för ordentligt i benen och hon startar på tisdag, info om det kommer under morgondagen.

Elitloppsfeber råder i hela landet, efter att följt de flesta inbjudna hästarna så blir det ett otroligt lopp i år. Maken till så många grymma hästar som ska mötas! Har det någonsin varit så många som kan vinna på förhand?
Jag har min vinnare klar redan. Efter att se Francesco Zet i sin årsdebut, ser så löjligt okörd ut på 10.1!!
Tror det är en fenomen och jag blir inte det minsta förvånad om han är totalt överlägsen.

Elitkampen, det vinner Månlykke!


veckan som gått 

Vecka 17

Föl!
Är ju små komiskt det här, vi är så in i bomben spända på att få träffa Haapen fölen som ligger i Moas och Bokli Ingers magar, tiden är ute och dom är jätteredo, men dom kniper som fan.
Dom ston som blev dräktiga med honom så har nr 1 och 4 fått sina föl och dom ser kanonfina ut! Just 2 och 3 står ju här ute.
Men abstinens efter föl har ju ändå släppt lite, då fina Lome Tösen levererade ett starkt, friskt föl i söndags efter Nordsjö Odin, en vecka före beräknad tid  

Guli Robben gjorde en bra årsdebut i fredags och känslan att han mognat och tagit sig i kragen stämde. Starkt slutvarv men var ju chanslös mot vinnaren som fick en mils försprång redan efter första sväng. Robben har en egenskap jag verkligen gillar, han är lika stark över mål som i starten, det tar man sig långt på, just när han börjar slappna av och inte är livrädd för allt.
Malkin strulade på och var en nyttig upplevelse för honom. Är lite samma lika med alla våra debutanter, dom är vingliga och skärrade när dom lämnar tryggheten hemma, men det brukar släppa efter ett par starter.

Lugn vecka på tävlingsfronten.
Det är mer en förberedande vecka, fått lägga in lite mer tempojobb än planerat. Kan blivit lite för mycket tungträning den här vintern så det är lite sirap i benen som vi måste gnugga bort.

Frilla R.F. Kunde vi inte hålla oss ifrån när vi började få bilder på henne somras. Väldigt tilltalande exteriör. Men framförallt vi som gillar avel, så fastnade vi för mödernet på den. Bättre går inte att få tag på! Toppnotch rakt igenom!


start umeå 26/4

Lopp 1
Guli Robben gör här årsdebut. Känns som han har mognat en hel del och har då lättare att lägga fokus på rätt sak. Kapacitet finns men han är tvungen att hålla sig i skinnet för att få ut den.
Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn. 

Guli Malkin är en bjässe som har fått tid på sig. En kanon trevlig individ som kan räcka en bit direkt om det inte blir för mycket med alla nya intryck.
Ev barfota fram. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlen i jollen.


veckan som gått 

Vecka 16

Väldigt märklig känsla med Bokli rapp igår på Skellefteå, kändes smällfin på alla sätt och vis men var som det gick hål på tanken när det var dags att köra. Totalt oberörd direkt efter loppet. Enda jag kan tänka mig om än lite långsökt är att han tjurade ihop helt. Var lite cirkus över hela tävlingsdagen igår, tydligen hade tjälen slitit isär en strömkabel, så SKE valde att köra med ett diesel elverk som stod och brummade på publikplats, den i sin tur gjorde att det small säkringar till höger och vänster. Så när dom ropat ut oss på banan och alla gjort provstarter och förberett hästarna för start, så går dom ut med att det är strömavbrott och vi får snurra på i 15 minuter innan vi kommer iväg.
Alla sätt är bra utom dom dåliga sägs det.

Ballerina snubblade över i galopp 700 kvar, kändes direkt slagen av den som vann, vilket var en otroligt fin häst! Men känslan var att 2-dra platsen flög tillsammans med galoppen.

3-åringarna gjorde sina första banjobb i veckan, alla kändes fina på 45 över distansen.

Race på umeå i veckan, Robben och Malkin kliver ut i samma lopp. Ogillar som tusan att tävla hästarna emot varandra men ibland måste det bli så.
Tar även med Backegutten för att köra ett kvallopp, för som kvitto då om han får åt sig luft efter sin operation. Känslan är osäker.

Backeborken
Fin åring efter Norm Maja och spännande Tangen Bork. Som allas Majas så är han stor och högrest. En tjusig häst att titta på och han blir spännande att jobba med framöver. 
S


start skellefteå 20/4

Lopp 2
Backeballerina gjorde det bra i årsdebuten. Går framåt rejält med det loppet och känns jättefin i träningen. Väldigt bra förutsättningar den här gången! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn

Lopp 6
Bokli Rapp har haft en fin vinter med väldigt mycket tung träning. Han har biffat på sig rejält. Han är inte tempojobbad utan ska föras framåt av det här loppet.
Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn


veckan som gått

Vecka 15
Fick till backen i måndags och kunde inte varit lyckligare! Jag har haft 400 meter som varit bra senaste 10 dagarna och varit nära att hjärnan har smält när man sitter där upp och ner på så kort bit, men nu är 1100 meter helt körbar om än blött. Underbart! 

Nu börjar det röra på sig i stallet, Bokli Rapp ska årsdebutera på lördag och Ballerina ska ut igen, nu med lopp i kropp!

3-åringarna ska in till Solänget och få sina första tempojobb för året i veckan, spännande att se vad som har hänt i vinter, kullen känns överlag väldigt bra i år.

Isabelle ”catchdrivade” idag på Solänget, sexa och trea blev resultaten. Såg mycket bra ut och hon ser väldigt bekväm ut där i sulkyn. Plankträffade starten med båda och man blir stolt som en tupp!

Backegubben skickade vi iväg till Persson i somras, för att se om han kunde få dit sista pusselbiten. Blev inte alls som planerat då han åkte på en allvarlig skada istället. Han har kurerat sig fint i vinter och fick grönt ljus för någon vecka sedan. Vi skyndar långsamt och han kommer ut i sensommar någon gång. Han har gett oss så mycket så vi har inga mål eller krav på honom längre. Men det skulle ju vara fantastiskt kul om han kunde knata in 150 till under sin karriär. Då blir min och Idas första kallblodsuppfödning miljonär, får rysningar bara jagtänker på det.


veckan som gått

Vecka 14

Skitväder nå jävulskt hela veckan!
Men hoppet lever och prognosen säger att vi går mot en varm vecka och det ser jag framemot!
Träningen flyter på och dom som är nära start känns väldigt fina.
Fick ett fint kvitto på att Backeballerina tagit vintern på bra sätt, hade förväntat mig lite tunga och sega ben då hon inte gått ett enda tempojobb sedan oktober. Hon kändes stark och rejäl hela vägen idag som trea. Fick upp bra känsla in i sista sväng men hon snubblade till strax efter och tappade någon viktig längd på det. Men dagens start var totalt oviktig men viktig på det sätt att hon skulle få ett lopp i kroppen. Nästa start är ett sleipner cup försök och då brinner det till lite mer.

Hade en fantastiskt trevlig middag igår med ett 20-tal av stallets ägare, trevligt snack och högt i tak! Blir mera sånt!

Söndag till veckan blir kul! Solänget kör ponnytrav och Isabelle ska agera ”catchdriver” spännande!

Backebelladonna är en lillasyster till Ballerina men storleken större. Hon har gjort precis allting rätt och känns som ett riktigt ämne! Stor, svart och elegant!start dannero 7/4

Lopp 7
Backeballerina gör här spännande årsdebut. Hon har haft en fin vinter och har utvecklats massor. Hon har bara tränat tungt och det kommer att fattas en del spänst, så hon behöver säkerligen lopp i kropp innan saker hamnar på plats.
Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

veckan som gått

Vecka 13 

Usch vilken seg vår vi har här i norr, ena dagen kommer det en dm nysnö för att nästa dag regna för fullt, problematiskt att få till önskvärda jobb men vi gör det bästa av situationen och det känns okej.

Backeballerina gör årsdebut på söndag. Mer info om det kommer närmare start.

Ida har börjat fölvaka för fullt på stona, känns skevt då det är full vinter ute, hoppas värmen slagit till ordentligt innan dom små ser sitt första dagsljus.

Vi har kickoff för stallets ägare på lördag! Det ser jag framemot! Vi har abonnerat en resturang och det kommer bli en väldigt trevlig kväll. Pandemin ställde till det där vi inte kunde ses och umgås som vanligt under några år, men nu är vi tillbaks på banan igen och det känns skoj!
Jag är väldigt mån om stallets kunder och vill ge tillbaka så mycket jag bara kan!

Nybo Filur eller kalven som vi kallar honom. En högrest och väldigt vacker häst! Han är väldigt stor och har haft tufft att hålla ihop sig under sin första träningsvinter. Vi tar det försiktigt. För får han rätt stryka att klara av sig, då blir den här bra, riktigt bra!


veckan som gått 

Vecka 12

Reime Blesen och Rinde Håp är sålda och lämnar stallet under veckan.

Det blåser oroliga vindar i travsporten. Många är oroliga och det är fullt förståeligt! Priserna på dagens hästar är ungefär lika lågt som att köpa aktier i SAS.
Det är väldigt många som hör av sig med frågan, om jag betäcker mitt sto i år, kommer du vara intresserad av avkomman? Såklart omöjligt att svara på, men förstår tankegångarna. Kostar en hel del pengar att framställa ett föl och finns det ingen köpare på andra sidan som är beredd att betala, då är det iskallt. Helst som ekonomin är kraftigt ansträngd redan.
MEN jag tror att det är just i det här läget du ska satsa! Det kommer att behövas hästar att tävla med även i framtiden, och minskar beståndet på de närmaste kullarna, så ökar ju värdet avsevärt på dom som föds! Samtidigt som att lotten ökar att det är just du som föder fram kulltoppen!
Tro på framtiden! Det gör iallafall vi!

Mons kom till oss i höstas. Han kommer från en lång tid av rehab. Fick infon om att få du ordning på den här så har du en som är bättre en Rappen! Spännande projekt som ni kan förstå! Vi tar det väldigt försiktigt och han tränar bara lugnt och tungt.


veckan som gått

Vecka 11

Nu börjar det bli söligt värre efter träningsvägar och gård. Snön ska bort och jag gillar tanken av att snart är det grönt och fint överallt, underbart!

Blev en helt okej träningsvecka, fick gå ner i intensitet lite då vägarna blir blöta och ojämna när solen vaknar och värmer.
Vi säljer Rinde Håp och Reime Blesen på traveras auktion på lördag, kanon fina hästar men ibland måste även jag göra ett val som kan göra ont för stunden men bli bra i längden.

Bokli Rapp
Han har tagit stora kliv sen han kom in i stallet, en helt fantastisk karaktär att jobba med! Positiv och träningsglad hela tiden. Han har haft en lång och tuff vinter med mestadels pullertträning. Jag har en förhoppning att det finns en växel till i honom, för känslan när man sitter bakom honom är att han inte visar sitt fulla register, går alltid i mål med att det finns lite till. Spännande känsla! Gick in i vintern med tanken på elitkampen i maj, kanske inte ett lopp som passar då han är brutalt stark och än sålänge inte lika snabb. Men jag har ju haft en sån rackare tidigare, som var just mer stark än snabb innan allt hamnade på plats…
Årsdebuten är lagd på Skellefteå 20/4, innan han sen går för Umeå 11/5. Så får vi se vilken riktning det bär av på sen

veckan som gått 

Vecka 10

Bra vecka, vi har skruvat åt kranarna nu och hästarna går rejäla jobb. Hela 3-årskullen tycker jag imponerar. Är och skruvar på detaljerna varje år när det gäller unghästarna och gänget i år har verkligen tagit träningen på rätt sätt.

Det här med avel är något som är fantastiskt roligt! Helst tiden vi är inne i nu. Tre ston är högdräktiga och alla väntas få i slutet av april. Tankarna ligger redan på årets hingstval och det är inte det enklaste. Man vill ju få både tidighet och hållbarhet i samma häst. Det ska stämma i blodslinjer och egenskaper på sto-hingst ska ligga i balans.
Vi har i mina ögon en riktig vass sto park och tanken med våran avel har hela tiden varit att vi ska vara ett självproducerande stall. Våran uppfödning går under Backe och på senare år så har faktiskt dom blivit dom bästa genom varje årskull.
Det är en svårslagen känsla när man passerar först över mål med en egen uppfödning, svårt att beskriva men vetskapen att man har gjort precis allt med den hästen för första andetaget är fantastiskt!
Lägg då till att två av fölen som kommer i vår, där har vi gjort i princip allt med pappan med. Förstå att jag längtar att få börja jobba med dessa små blivande Haapar!

Guli Robben är en käck häst. Har alltid haft en del tro på honom men han har varit både rädd för sig själv och andra när vi provat i lopp. Nu har han utvecklats fint i vinter och framförallt mognat. Blir spännande att se vad han kan återkomma här under april.


veckan som gått

Vecka 9

Våren börjar närma sig även här i norr. Jag är den som föredrar värme före kyla, så förstå att jag njuter nu när det börjar bli plusgrader och solen värmer gott. Dock finns det ett men oxå, banorna sliter och snöunderlaget bär sämre, det blir fler timmar i traktorn för att försöka riva loss det mjuka och komma ner på gruset istället. Rejält farligt för senor och ligament om man får sk dubbelslag när dom landar i marken. Men jag räknar med en veckas lite sämre underlag innan backen är perfekt. Jag föredrar verkligen sommarunderlaget och som jag längtar!

Årsdebuter för några av hästarna är lagda i slutet av mars och början av april. Spännande!

Solänget har haft sin årliga prisutdelningen av fjolårets prestationer. Vi kammade hem årets tränare, kusk, yngre kallblod (Backegutten)
Är superviktigt att hylla det som hyllas ska.
Jag är urusel på att stanna upp och reflektera och känna mig nöjd, jag har ständigt helstängt och tittar bara framåt. Är ingen bra egenskap och är något jag jobbar med. För jag har t.o.m. svårt att känna tillfredsställelse när jag passerar först över linjen, utan tankarna ligger bara på vad som kunde göras bättre och vad som kan utvecklas. Förstår att det kan låta som en bra egenskap, men det sliter när man aldrig känner sig nöjd.

Guli Malkin är en bjässe!! Han har fått tagit tid på sig och vi har varit försiktiga med uppträningen, han har faktiskt enbart jobbat i pullertvagnen sedan 2-årsålder. Nu känns han urstark och orkar med sina stora volym på bra sätt. Han väntas debutera under april.


veckan som gått

Vecka 8

Det finns personer som gjort stort avtryck hos mig. Familjen Sedin är några dom mest varma och öppenhjärtiga personer jag har i min närhet. Dom har funnits med sedan starten och det blev snabbt en bra kemi. Jag kan utan tvekan säga att tryggheten och lugnet dom ger, det är stor del varför Haapen blev den elithäst han blev. Det finns aldrig stress eller press. Jag tilläts att göra misstag och det gjorde att jag växte som travtränare och person.
Jag är rätt säker på att jag inte hade gått all in med travet om det inte vore för familjen Sedin!
Vi hade inte haft den gård vi har om det inte vore för Hövdingen (Tommy) vi har fått så otroligt mycket hjälp av honom med alla miljoner projekt vi drar igång på det här bygget, ovärdeligt!
Nu är både vi och Sedin i väntans tider och spända inför vad som ska dyka upp under april. För här utanför köksfönstret går Moa G och Bokli Inger högdräktiga med våran Tangen Haap, kan inte bli annat succé!

Guli Black är en käck 3-åring. Liten till storleken men besitter ett väldigt stort trav. Han ligger helt i fas och väntas dyka upp i startlistan under maj.


veckan som gått 

Vecka 7

Det här med att träna häst kan man göra på en miljon olika sätt och det finns inga dåliga sätt utan bara sitt sätt.

Våran röda tråd är, med styrkan kommer farten. Tänker jag drar upplägget.
Vi skrittar alltid fram hästarna i 2 km. Sedan värms dom i lagom takt i 8 km. Våran backe är 1100 meter med två rejäla stigningar. När dom är värmda och klara så kör vi oftast 3x1100 i 2.15-2.25 fart, dom får alltid gå tuffast i intervall 2 och lugnast i intervall 3. I återhämtningen av backintervallen lägger vi in en intervall på 300 i 1.50 fart på plant underlag.
När dom är klar i backen avslutar vi med en 600 meters intervall i 1.50 fart. Sen joggas dom av och skrittas sista 2 km igen.
I distans så ligger passen på runt 1.5 mil. Vi tränar i sk tryckvagnar, dom går alltid med motstånd på vagnen i utförskörningen, för att minska belastningen på framknäna.
Jag har men använder mig inte av pulsband, provade det men kände att jag tappade fokuset och kontakten med hästen.
Svårt att förklara men jag jobbar dom på spänst. Har dom samma spänst när jag joggar igång som när dom joggar av, då är dom redo för tävling. Sen handlar det såklart om nyanser. Finns en oerhört viktig sak för mig när dom tränar, dom måste alltid vara rak i vagnen.

Det är standard upplägget.
Jag tränar även väldigt mycket i en sk pullertvagn och har helt andra upplägg inför tävling och så vidare, men kan ju inte vara som en öppen bok med allt ;)

Guli Rasmus är ett litet energiknippe! Han går verkligen all in på alla uppgifter han ställs inför. Tagit uppträningen på rätt sätt och känslan är att han är just nu är den snabbaste i våran kull. Han dyker upp i startlistan runt maj.


veckan som gått 

Vecka 6
Träningen av hästarna fortsätter att flyta på utan större problem och det glädjer mig. Årsdebuter närmar sig och vi har då börjat rutinkollat hästarna hos veterinären för att kolla så ben och senor har hängt med under vintern. Några blir åtgärdade och allt ska vara tipptopp när dom väl kommer ut på tävlingsovalen.

Just det här med fräschören är något som blivit sämre på dagens kallblod och helt klart är det den största utmaningen att balansera.
Hästarna är otroligt mycket bättre än bara för 10 år sedan, aveln går i raketfart! Dom har blivit fantastiskt tekniska och kan röra sig i farter som egentligen är helt orimligt. Men just hållbarheten har inte hängt med i utvecklingen.
Jag har haft turen att få jobba med ett gäng riktigt bra hästar och jag kan med handen på hjärtat säga att det är mycket svårare att förvalta en häst med super kapacitet än en häst med medioker kapacitet.
Du balanserar hela tiden på en väldigt tunn linje med den väldigt bra hästen. Lite som att sitta i en väldigt fin bil, det är lätt att köra för fort och hårt, för det känns som det går väldigt sakta hela tiden.
Men sitter du i en lite sämre bil, så börjar ratt och plåt skaka överallt när du kör för fort och då lättar du omgående på gasen.

W.M.Tore är en käck och positiv 3-åring som gjort sin uppträning på bra sätt. Väldigt fin styrka och nu börjar tekniken hamna på plats. Han har alltid haft en positiv inställning till sitt arbete och han ligger i fas för att börja tävla under maj månad.


veckan som gått

Vecka 5
Åter en jättefin vintervecka. Träningsjobben flyter på och de flesta ligger helt i fas.

Jag är otroligt transparent och ärlig som person, som en öppen bok. Det här med ärlighet är en egenskap jag är stolt över att bära. Det kan däremot tas emot med blandat resultat.
Jag lägger oerhört mycket tid tillsammans med hästarna, är inte unik på något vis med det. Men jag är sån som person att jag måste ha människor runt mig som ger mig positiv energi och glädje. Detsamma gäller hästarna. Hästar och människor är väldigt lika på en del sätt, en del ”klickar” du med och mår väldigt bra tillsammans med. Det är just dom jag vill och måste ha omkring mig. Det är inte nödvändigtvis att det måste vara stora, starka, snabba för det. Utan en mindre begåvad häst med positiv inställning lägger sig varmt om hjärtat hos mig. Allt handlar inte bara om resultat utan det ska vara en trevlig vardag med.
Det har verkligen tagits emot på olika sätt när jag meddelat att den här hästen och jag passar inte tillsammans, så det är bättre att byta tränare eller byta häst.
Merparten tar det väldigt bra och uppskattar ärligheten, och en lång relation inleds.
Men en del blir rejält upprörda att jag inte kommer överens med deras häst och det blir ibland en olustig känsla över det hela.

En sak är säker, hästar berör!!

Backeballerina
Fantastiskt fin häst med en enastående inställning. Hon gör precis det du vill av henne och är en underbar individ att arbeta med. Dom som följer vårat upplägg med unghästar förstår att hon har det lilla extra när hon redan ifjol var så bra på banan. Sved lite extra att hon inte fick vara med hela vägen i kriteriet, utan blev bortplockad av en konkurrent varvet från mål. Hon har utvecklat sin teknik mycket under vintern och känslan är att hon kommer kunna tävla viktlöst den här säsongen, då kommer det gå undan värre. Sleipner cup är första delmålet och vi ska försöka kvala in dit under mars/april.


veckan Som gått 

Vecka 4
Fantastiskt fin vintervecka, att det kunde bli såna trodde jag inte i början av den här månaden. Fint underlag och lämpligt kallt. De flesta hästarna ligger på full dos och känns klart positiva.
Det här med ”vinterträning” är något som jag ändrat mitt tankesätt kring under årens gång. Tidigare låg jag på hård intensitet och vråltuffa jobb, numera är det mer standard och lugnt. När vi är där mitt i säsongen så är det inte träningen dom får i benen just nu dom springer på, utan det är träningen dom har i kroppen de 3 senaste veckorna. Utan då känns det viktigare att dom får en period av återhämtning och lugn skonsam träning. Jag är även av den som blir allergisk när dom ska springa med brodd i skorna, blir en ofantlig påkänning på ben och leder när man tar bort glidmomentet för dom. Så tillåter underlaget det på vintern så mår jag som bäst när dom får träna utan framskor.

Backebaronen är en otroligt fin häst. Mormor Norm Tora skämde bort oss med otroliga travare, hennes dotter Norm Maja gör detsamma.
Baronen är stor och högrest. En travteknik som är fantastisk, han som svävar fram på ett väldigt effektivt sätt. Har han bara viljan så blir han en toppindivid. Det får framtiden utvisa.


veckan som gått

Vecka 3

Det fortsätter vara en prövande vinter, ofantligt stora mängder snö har det kommit. Vi som har hästarna på lösdrift, då innebär snö en massa lek i hagarna. Riktigt kul att se!
Just lösdrift tycker jag är ett överlägset sätt för hästarna att leva sitt liv. Dom har fri tillgång till hö och vatten. Stora ligghallar med mysig vetehalm, om dom vill ha skydd, dom väljer själva. Dom håller sig friskare. Dom håller sig mjukare. Har bara positiva erfarenheter med lösdrift.

Backegutten är en otrolig wow häst! Jag har haft många bra hästar, Gutten har definitivt alla egenskaper till att kunna bli den bästa. Nu är vägen dit lång! Han har en inställning av guld och en travteknik jag inte känt i många. Han började spikrakt och jag fick känslan av att det blir rena autobahn till högsta klassen. Men sen kom problemen, detta evigt påminnande om att det är djur, där allt måste fungera! Vi har fått hjälp av superproffsiga veterinärer på Mälarkliniken och vi har stor tro på att allt ska fungera den här säsongen. Det finns onekligen ett stort sparkapital om bitarna hamnar på plats igen.


veckan som gått 

Vecka 2

Från att komma från -35 en hel vecka till + grader hela denna vecka, det har verkligen varit utmanande och det har varit svårt att få bra rutin på hela maskinen. Men spontant tror jag hästarna mår gott med lite lägre intensitet på jobben emellanåt. Merparten av hästarna gör sina jobb uteslutande i backen just nu. Brukar i regel bara köra styrka när det inte finns något lopp i sikte. Som det ser ut just nu så ligger de flesta i fas att börja tävla i månadsskiftet mars/april.

Tåsjö Teddy fick jag en bild på tidigt som 1-åring. Jag fastnade direkt! Exteriören är verkligen topp! Liggande linjer. Stor och tuff. Han blev lite väl tuff mot husse och vi var tvungen att kastrera honom för några månader sedan, han är fortfarande hård som sten men hanterbar. Ett riktigt framtidslöfte som vi har stor tro på.


Veckan Som gått 


Vecka 1
Det har varit en prövande start på det nya året, under veckan så har vi haft -35 under flera dagar, det kändes nästan som vårvärme när det i slutet på veckan visade bara -25.
Så i helhet så har veckan handlat om att få i hästarna hö och vatten hela tiden, det blir fort kolik i sån här kyla om maskinen står stilla lite för länge.
Träningsmässigt så blev veckan av förklarliga skäl hel usel.

Reime Blesen fick vi i träning i höstas, blev ganska omgående ett ägarskifte till mig och Ida.
En hel fin häst som det verkligen bor en stor kapacitet i. Nu hamnade vi helt fel i skivan direkt. Han fick en helomvändning i träning, i Norge har han bara tränat på platta marker och här fick han omgående träffa långa kuperade vägar. Det tar tid att omvända musklerna och han visades upp för tidigt, så vi fick åka hem med svansen mellan benen och vi får helt enkelt ge honom mera tid att vänja om sig. Finns ju inga genvägar eller Quick fix lösningar när det gäller hästar, och det blir man påmind om med jämna mellanrum. Vilket är bra!!

Vi människor kan aldrig bli bättre än de hästar vi jobbar med.


2023 till handlingarna! 

Året speglades mest av problem och tråkigheter. Men det är inget vi ska gräva ner oss i utan vi belyser det som var bra istället!
Det blev 60 starter, en segerprocent på 22, och ett snitt på strax över 14 600 kr per start. Det är siffror som tål att jämföras, och siffror vi är stolta att presentera till våra fantastiska hästägare!
Vi är och skruvar på detaljerna hela tiden och vi ser verkligen framemot 2024.

Största höjdpunkterna för stallet var helt klart Bokli Rapps utvecklingskurva och Backeballerinas tidighet.

Vi har ett otroligt ungstall med många väldigt begåvade hästar, så framtiden ser onekligen ljus ut.

Vi har slitit med den här hemsidan och det har blivit alldeles för dåligt med uppdateringar, nu har vi fått till några tekniska problem och kommer att synas här mer flitigt.

Det är ingen mening med att försöka hymla om något, utan planen är att ni besökare ska få hänga med på träningen och planeringen fram till sista helgen i maj.
Redan i oktober bestämde jag mig för att satsa mot Elitkampen 2024 med Bokli Rapp.

Håll i er, för nu kör vi!


start solänget 10/8

Lopp 7 Backetor

Backetor gör här sin tävlingsdebut. Det handlar om ett stort ämne som vi har höga tankar om! Blir spännande! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 6/8

Lopp 7 Backeballerina

Backeballerina höll storstilat senast och tar stadiga kliv för varje start. Här försöker vi oss på ett rygglopp och då är känslan att det kan bita ordentligt i spurten. skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. var duktig senast men kanske inte som bäst. Nu har han fått återhämtat sig och tränat på. Han känns helt enorm i jobben! Tuffa förutsättningar med dryga tillägg. Han är en tuffing som tål att göra allt jobb själv, men det får inte bli allt för många bromsklossar i vägen. Barfota runt om. Open eye huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 12/7

Lopp 1 Backeballerina

Backeballerina har väldigt missvisande resultat på slutet. Normalt väldigt travsäker. Kändes finfin mellan galopperna senast. Täta starter ska fungera. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 5, V86-3 M.P.Atlas

M.P.Atlas funerade inte barfota senast. Behöver loppet. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 8, V86-6 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. har varit otroligt fin på slutet. Allt har ramlat på plats nu. Alltid tufft motstånd i den här klassen. Täta starter klarar han. Open eye huvudlag. Barfota runt om. Vanlig vagn.

start hoting 8/7

Lopp 2 Backeballerina

Backeballerina galopperade bort en framskjuten placering senast när hon skulle ta sig över en banmarkering som låg tvärs över innerspåret. Tränar på fint och har en bra travteknik så 800 metersbana ska inte vara något problem. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start solvalla 5/7

lopp 4, V86-2 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. övertygade senast och känns fortsatt hgelt enorm i träningen. Känslan är att allt släppt för honom nu. Bra förutsättningar. Barfota runt om. Open eye huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 26/6

Premielopp Björli Vilja

Björli Vilja ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 1 M.P.Atlas

M.P.Atlas fick magproblem i våras som tog tid att få ordning på. Nu är det tipptopp och han har tränat på bra en längre tid. Gillar distansen. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Backeballerina

Backeballerina vann på obrukat sätt i sin debut. Tränar på fint. Svårbedömt motstånd. Barfota bak. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 24/6

Lopp 1 Backegutten

Backegutten stod för mäktiga sista 700 senast men hann inte fram. Tränar fortsatt väldigt fint. Spännande den här gången, blir ett lopp direkt i främre träffen vilket han inte är van vid. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 10 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. blev stryken senast pga lite problem i en bog. Tränat på och känns helt suverän! Distansen klarar han utan problem. Barfota runt om. Open eye huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 17/6

Premielopp Guli Rasmus

Guli Rasmus ska springa premielopp och körs av Björn.

start solänget 12/6

Premielopp Guli Black

Guli Black ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 2 Backegrabben

Backegrabben var positiv senast. Tränar starkt. Hög galopprisk på spåret. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


start östersund 10/6

Lopp 2 Backegutten

Backegutten är under stor utveckling och tränar mycket starkt. Utelämnat läge den här gången med. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


start solänget 6/6

Premielopp W.M.Tore

W.M.Tore ska springa premielopp och körs av Björn.

Premielopp Tåsjö Teddy

Tåsjö Teddy ska pringa premielopp och körs av Fredrik Sahlén.

Premielopp Backebaronen

Backebaronen ska springa premielopp och körs av Martin Åkerlund.

Lopp 7 Backeballerina

Backeballerina gör här sin debut. En riktigt lovande häst som gjort allt rätt i träningen. Blir spännande att följa! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben gör täta starter vilket är positivt. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 2/6

Lopp 3 Snärtjerv

Snärtjerv har gjort det bra och vunnit enkelt på slutet. Annat motstånd den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Backegubben

Backegubben tränar ok. Behöver loppet. Barfota bak. Öppet huvdlag. Vanlig vagn.

start solänget 21/5

Lopp 3 Backegrabben

Backegrabben gjorde bort sig i tisdags. Känns väldigt bra i övrigt! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start östersund 16/5

Lopp 5 Backegrabben

Backegrabben har inte fungerat på slutet. Efter en del korrigeringar så såg han smällfin ut i kbalet. Tränar starkt! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlén kör.

Lopp 6 Backegutten

Backegutten har gjort den mesta rätt i år. Haft en träningsperiod på två månader och han känns fenomenal! Han lättas mycket i balansen den här gången. Byngligt läge. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Backegubben

Backeguben var klen senast ovh har fått en träningsperiod. Känns helt ok. Behöver lopp för att komma i form. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 13/5

Lopp 4 M.P.Atlas

M.P.Atlas har tränat fint på slutet. Gillar distansen. Galopprisk finns med startmetoden. Barfota runt om. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9, V75-5 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. kändes fin senast och går framåt med det loppet. Bra spår. Barfota runt om. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 6/5

Kval Guli Malkin

Guli Malkin ska kvala och körs av Björn.

Kval Backegrabben

Backegrabben ska kvala och körs av Fredrik Sahlén.

Lopp 8 Snärtjerv

Snärtjerv gjorde det bra senast. Bör gå framåt med det loppet. Fina förutsättningar den här gången. Öppet huvdlag. Skor. Vanlig vagn.

start solänget 30/4

Kval Guli Robben

Guli Robben ska kvala och körs av Björn.

start umeå 28/4

Lopp 3 Backegrabben

Backegrabben har krånglat med travet en del på slutet. Nu korrigerar vi balansen och han känns fin hemmavid. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Bokla Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. fick ett omöjligt lopp senast men gjorde det bra. Är inte i full form ännu. Barfota runt om. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 16/4

Kval Backetor

Backetor ska kvala och körs av Björn.

Lopp 2 Snärtjerv

Snärtjerv gör här sin debut. Farsan köpte honom för ett år sedan och av kvalet att döma så har han gjort ett bra jobb! Öppet huvudlag. vanlig vagn. Skor.

start umeå 23/3

Kval Backetor

Backetor ska kvala och körs av Björn.

Lopp 6 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. kommer från en tuff träningsperiod. Känslan är att han kommer höja sig en nivå i år. Behöver loppet. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 M.P.Atlas

M.P.Atlas fick ett omöjligt lopp senast och gjorde det bra. Går ramåt med det loppet. Distansen känns som en stor fördel. Skor. Öppet huvdlag. Vanlig vagn.

start östersund 21/3

Lopp 5 Backegutten

Backegutten är riktigt fin för dagen! Tränar starkt och blir bättre för varje lopp han får i sig. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 10 Salah

Salah förvånade genom att galoppera senast, normalt väldigt travsäker. Tränar starkt. Distansen är ett minus. Känslan är att han kan öppna bakom bilen. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 15/3

Kval Backeballerina

Backeballerina ska kvala och körs av Björn.

Kval Snärtjerv

Snärtjerv ska kvala och körs av William Strand.

Lopp 4 Backegrabben

Backegrabben var klart bra i sin årsdebut. Känns spänstigare nu. Viss galopprisk på spåret. Första barfota runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backegubben

Backegubben tävlar väldigt ojämt utan förklaring. Här är han ute på djupt vatten och körs försiktigt. Första barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

start östersund 10/3

Lopp 2 Backegubben

Backegubben höll tappert senast. Går framåt med loppet och tränar på fint. Fungerar bäst med ryggresa och vi försöker oss på det den här gången. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 4 Backegutten

Backegutten kändes smällfin hela vägen senast. Träar fortsatt fint och bör gå framåt med varje lopp. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 6 Salah

Salah vann välförtjänt senast och kändes stark. Tränar väldigt fint. Halvstängt huvudlag. Skor. Hybridvagn. Robert Dunder kör.

Lopp 6 M.P.Atlas

M.P.Atlas slet med auktionen senast och fick en liten paus efter det. Tränar starkt. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

start umeå 3/3

Lopp 2 Backegrabben

Backegrabben har inte fungerat i travet på slutet. Han har fått träna på och känns fin. Står tufft till här och vi smyger med. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Skor.

Lopp 8 Salah

Salah gör nyttiga och fina lopp varje gång. Tycker han förtjänar en seger snart. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn. Skor.

Kval Backeballerina

Backeballerina ska kvala och körs av Björn.

Kval Snärtjerv

Snärtjerv ska kvala och körs av William Strand.

start östersund 28/2

Lopp 1 Backegutten

Backegutten strulade till det senast ovh galopperade bort segern senast. Gillade inte isbana, så bättre förutsättingar den här gången. Ev så tyngs han lite i balansen för att köra med livrem och hängslen en start. Öppet huvudlag.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben har inte haft det rätta trycket i sig på väldigt lång tid. Bytt foder efter senaste starten och även korrigerat träningen. Han känns klart bra hemmavid. Gillar förutsättningarna och stor fördel om han slipper brodd i framskorna. Norskt huvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 23/1

Lopp 1 M.P.Atlas

M.P.Atlas har funnit sig själv på slutet och varit fin. Tränar starkt! Öppet huvudlag.

Lopp 5 Backegutten

Backegutten är ett ämne och det är kraftigt underbetyg till tränaren att han inte kommer med två segrar i raden. Tränas tungt och fattas lite spänst. Öppet huvudlag.

Lopp 7 Salah

Salah gör täta starter men det klarar han.Halvstängt huvudlag.

start Östersund 22/1

Lopp 10, V75-6 Backegubben

Backegubben tränar strålande. Var länge sdan han hade denna spänst. Svår i voltstart. Norskt huvudlag.

Lopp 10, V75-6 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. gjorde en rejäl avslutning i spåren senast. Tränas tungt och saknar lite spänst. Halvstängt huvudlag.

start umeå 21/1

Lopp 2 Salah

Salah går jämna fina lopp varje gång. Tränas tungt. Halvstängt och troligen rycktussar för första gången.

start umeå 25/12

Lopp 2 M.P.Atlas

M.P.Atlas verkar funnit sig själv på slutet och han känts riktigt fin. Tränar mycket starkt! Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6, V75-2 Backegrabben

Backegrabben kommer från sjukdom. Tränat på fint en längre tid och är väl förberedd. Lättas ordentligt i balansen. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 10, V75-6 Backegubben

Backegubben är strulig värre. Kliver han mot förmodan iväg i rätt gångart kan han räcka en bit. Tränar starkt. Öppet huvudlag.

Lopp 10, V75-6 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. har inte  fått till det på slutet. Tränar starkt. Korrigerar balansen och Magnus Djuse upp i vagnen. Halvstängt huvudlag,

start romme 17/12

Lopp 6, V75-2 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. är ursäktad senast, tränaren gjorde bort sig med balansen. Tränar starkt och har spännande förutsättningar. Halvstängt huvudlag.

start umeå 14/12

Lopp 3 Backegubben

Backegubben blev sjuk i samband med senaste starten och har fått tid på sig. Tränat starkt en längre period nu. Kan vara knepig i voltstart. Öppet huvudlag.

Lopp 6 M.P.Atlas

M.P.Atlas höll sig i skinnet senast och vann mycket enkelt. Håller han sig på benen så står han bra till i klassen en bra stund till. Öppet huvudlag.

start bollnäs 22/11

Lopp 5 M.P.Atlas

M.P.Atlas strulade till det senast. Bra läge för att kliva iväg felfritt den här gången. Lättas ordentligt i balansen. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 9 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. kommer allt mer och levererar tunga avslutningar varje gång. Får en bra resa på det fina läget. Halvstängt huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

start romme 29/10

Lopp 6, V75-2 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. avslutade vasst senast och kommer allt mer. Tränar riktigt bra! Balansen är inte bestämd men troligen barfota bak. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start östersund 27/10

Lopp 2 M.P.Atlas

M.P.Atlas var positiv senast. Går framåt med det loppet. Felfri så är han med i striden igen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Backegutten

Backegutten är ett våldsamt ämne. Sprang mest och vinglade och vänade på dom andra i debuten. Han är otroligt opolerad och detta blir första resan. Tar han allt med ro så är han långt framme. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start  bergsåker 17/10

Lopp 5 M.P.Atlas

M.P.Atlas har mest strulat under sommaren. Tränar på fint och spåret blev  bra, bör ta sig iväg felfritt den här gången. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 8 Backegrabben

Backegrabben sprang sjuk senast och är ursäktad. Känns fin i träningen men behöver lopp innan spänsten sitter igen. Bra spår och han är kvickfotad. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

start solänget 15/10

Lopp 8, V75-4 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. behövde loppet senast då han varit förkyld. Tog det på rätt sätt och känns rejält laddat i träningen. Såännande förutsättningar den här gången. Halvstängt huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

start östersund 14/10

Lopp 9 Salah

Salah har haft en paus. Behöver nog något lopp innan den riktiga spänsten infinner sig. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 27/8

Lopp 2 Backegrabben

Backegrabben har haft ett break. Han tränar riktigt starkt! Han kommer att lättas ordentligt till den här starten. Spåret blev uselt. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 7, V75-3 Backegubben

Backegubben har fått tuffa lopp på slutet och gjort det bra. Det normala är att det ska föra fram honom och skapa hårdhet. Tränar starkt. Uselt spår och stenhårt motstånd motstånd. Norsk gas. Barfota bak. Vanlig vagn.

start bergsåker 26/8

Lopp 8 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. var mest bara seg senast. Tränar starkt och bör gå framåt med varje lopp. Distansen är inget problem då han är en väldigt stark häst! Ev halvstängt huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

start solänget 23/8

Premielopp Guli Robben

Guli Robben ska springa premielopp och körs av Björn.

start bollnäs 19/8

Lopp 8 Backegubben

Backegubben gjorde ett kanonlopp senast. Tränar starkt! Liknande förutsättingar den här gången. Huvudsaken han sköter sig, så kommer utvecklingen med loppen. Norsk gas. Barfota bak. Vanlig vagn.

start solänget 13/8

Premielopp Backetor

Backetor ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 1 Guli Bamse

Guli Bamse gillade inte barfota senast. Känns uppåt i träningen. Står tufft till. Halvstängt huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backegutten

Backegutten är ett stort ämne som vi har höga tankar om i framtiden. Han är oerhört stark och oöm. Spännande debut! Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

start umeå 12/8

Lopp 3 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. kommer mer och mer för varje start. Gjort tunga lopp varje gång. Litet fält och vi ger honom ett rygglopp den här gången, känns som han kan vara oerhört vass på speed. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.


start bergsåker 21/7

Lopp 5 Backegubben

Backegubben skötte sig och vann på fint sätt senast. Bra spår! Han duger fint i klassen när han sköter sig. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 19/7

Lopp 6 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. snubblade till och galopperade bort segern senast. Nu är det bättre intervall mellan starterna och han bör bli vassare till den här starten. Skor. Ev norskt huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 17/7

Lopp 7 Salte Tore

Salte Tore försöker få ett felfritt lopp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlén kör.

start hoting 12/7

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor täta starter är inga problem. Kolla resultat från 9/7, bör ge liknande prestation igen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Salah

Salah avslutade vasst senast. Bör passa perfekt på en 800 meters bana. Skor. Öppet uvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 11/7

Lopp 3 Backegubben

Backegubben är inne i en knepig period där han galopperar mycket. Fördel med auto. Blir full gas direkt och han springer riktigt fort över distansen bara han håller sig i trav. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Hoting 9/7

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor har kommit tillbaka till oss efter en tids sejour hos andra. Tränar positivt och körs försiktigt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start lycksele 8/7

Lopp 4 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. blev struken senast pga hovböld. Allt är nu tipp topp och han tränar väldigt starkt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start lycksele 1/7

Lopp 1 Vinnas Oberon

Vinnas Oberon gör här sin tävlingsdebut. Det är en kanonfin travare som skött sig fint i hela sin uppträning. Blir spännande att följa. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 2 M.P.Atlas

M.P.Atlas kvävde sig innan loppet senast och var stinglös. Tränar starkt och bör klara spåret. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Backegrabben

Backegrabben blev för ivirig i starten senast, gjorde en fin upphämtning. Täta starter nu men det ska han klara av. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 30/6

Kval Salte Tore

Salte Tore ska kvala och körs av Björn.

Lopp 6 Salah

Salah är inte så tokig. Lite ängslig och lätt till galopp. Vi siktar in oss på ett felfritt. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 25/6

Lopp 4 Backegrabben

Backegrabben gör det riktigt bra varje gång. Möter ruskigt bra hästar den här gången och behöver höja sig några snäpp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 10 Backegubben

Backegubben blev det fel för senast. Svår i voltstart. Skor. Öppet huvdlag. Vanlig vagn.

start boden 18/6

Lopp 8, V75-2 Bokli Rapp N.O.

Bokli Rapp N.O. var fin i sin årsdebut senast. Går framåt rejält. Behöver säkert några lopp till innan toppformen sitter. Skor. Norskt huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 14/6

Kval Backeblixten

Backeblixten ska kvala och körs av Björn.

Lopp 1 Salah

Salah gjorde det bra senast. Går framåt med det loppet. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 4 M.P.Atlas

M.P.Atlas vann på fint sätt senast. Byngligt läge och distansen är i kortaste laget den här gången. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backegubben

Backegubben är struligare än någonsin just nu. Tränar starkt. Korrigerar balansen lite. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start solvalla elitkampen 29/5

Lopp 5, V75-1 Tangen Haap

Tangen Haap gjorde det helt ok i sin årsdebut senast. Hade en del problem inflr den starten. Bättre nu och han kommer att göra en vass prestation. Barfota runt om. Amerikans vagn (förstagången). Erik Adielsson håller i ratten.

start boden 26/5

Lopp 3 Backegrabben

Backegrabben är under kraftig utveckling. Tränar fortsatt bra och får nu bättre intrevall mellan starterna. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 24/5

Lopp 2 Guli Bamse

Guli Bamse har varit lite seg på slutet. Skärpt träningen lite- Han är fortsatt mer stark än snabb. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 Lugo

Lugo var positiv senast. Distansen är en fördel. Vi försöker oss på ett rygglopp igen. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start solänget 23/5

Kval Backegutten

Backegutten ska kvala och körs av Björn.

Lopp 1 Salah

Salah srulade med galopp i vintras. Fått jobba på ordentligt och känns fin. Bör vara vass över distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Salte Tore

Salte Tore var sämre igen senast. körs passivt här och det är bara felfritt som gäller. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn. Ingvar Nyberg kör.

Lopp 7 M.P.Atlas

M.P.Atlas har sprungit med handbromsen i. Kastrerad efter senast och tränar bra. Bjuder han till har han resurser som räcker långt. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start boden 19/5

Lopp 8 Bokli Rapp

Bokli rapp gör här debut för oss. Det är en ruskigt fin häst som har alla kvaliteter för att ta sig till eliten. Tränat på bra under en längre tid. Distansen är kanske i kortaste laget. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 15/5

Kval Vinnas Oberon

Vinnas Oberon ska kvala och körs av Björn.

Lopp 5 Backegrabben

Backegrabben gör det toppen varje gång. Tränar väldigt starkt och har en sylvass speed. Står byngligt till och det får inte strula allt för muycket längs vägen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Lugo

Lugo jagar en peng. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Salte Tore

Salte Tore var förbättrad senast och vinner loppet med annat upplägg. Bra spår, Vi fortsätter köra på säkerhet i första hand. Skor. halvstängt huvbudlag. Vanlig vagn.

start umeå 14/5

Lopp 4 Tangen Haap

Tangen Haap gör här årsdebut. Han har tränat på fint hela vintern och känns fin. Han brukar vara vass direkt efter paus. Barfota runt om. Norsk gas. vanlig vagn.

start umeå 13/5

Lopp 8 Backegubben

Backegubben fick stora trafikproblem senast men avslutade sylvasst! Känns fortsatt fin och distansen passar bra. Kan vara krånglig i voltstart men har bättrat på sig på allt på sistone. Skor. öppet huvudlag. vanlig vagn.

start bergsåker 4/5

Lopp 6, V86-1 Backegubben

Backegubben har gjort bort sig i ren iver på slutet. Andra förutsättningar den här gången och blir förvånad om han galopperar. Vi tar en lugn start och gasar till slut. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

start boden 28/4

Lopp 1 Lugo, inget spel

Lopp 9 Guli Bamse

Guli Bamse gjorde det bra i söndags. Går framåt rejält med det loppet. Lättas i balansen till den här starten.Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 7/4

Lopp 5 Backegrabben

Backegrabben satt fast senast på ett okört sätt. Går ner i klass ordentligt här. Sköter han sig så bör han sluta i den främre träffen. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

Lopp 9 M.P.Atlas

M.P.Atlas var fin i sin årsdebut senast. Går framåt rejält med loppet. Bör klara spåret. Han är väldigt oöm och rejäl av sig. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 3/4

Lopp 5 Lugo

Lugo fick stora trafikproblem senast. Han behöver några lopp till i sig innan formen sitter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlén kör.

start bollnäs 27/3

Lopp 5 Backegrabben

Backegrabben har gjort det bra på slutet och är under fin uveckling. Möter tuffare motstånd den här gången, men samtidig har han inte varit nära botten på slutet. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben blev ivrig och galopperade senast.Tränar starkt och vinner lopp närsomhelst. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 24/3

Lopp 1 Lugo

Lugo gillade inte isbanan senast, bättre förutsättningar den här gången. Har inte tempojobbats något utan får starta igång. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn. Fredrik Sahlén kör.

start romme 20/3

Lopp 9 Backegubben

Backegubben är tillbaka i sitt rätta jag igen, surten senast var av rätt sort. Han känns toppen i träningen och är den i stallet som tränar bäst för dagen. Bra spår och bra distans. Troligen norsk gas. Skor runt om. Vanlig vagn.

start bergsåker 15/3

Lopp 2 M.P.Atlas

M.P.Atlas är en fin sort som tränat på ordentligt hela vintern. Han har inte tempojobbats och blir då lite svårbedömd i årsdebuten. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 13/3

Lopp 1 Backegrabben

Backegrabben har gjort allt rätt på slutet. Tränas fortsatt tungt och känns fin. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

Lopp 8 Backegubben 

Backegubben gjorde en rejäl avslutning senast och vinner lopp närsomhelst. Han kan vara knepig i voltstart. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 2/3

Lopp 2 Backegubben

Backegubben har börjat hitta tillbaka på allvar på slutet. Tränar fint. Knepigt läge, vill helst ta han lugnt och köra till slut men han har ganska bestämd vilja själv och spetsar enkelt om han lägger den sidan till. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 26/2

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frodo tränar ok. Byngligt läge och vi kör ett snällt upplägg. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 4 Guli Bamse

Guli Bamse besitter hög kapacitet och tränar under stark utveckling. Han är bevisligen väldigt osäker och vi inriktar oss på ett felfritt lopp. öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start östersund 22/2

Lopp 8 Salah

Salah galopperade bort segern kort före mål senast. Han visar upp fina kvalitéer. Korrigerar balansen lite och han borde gå framåt rejält med lopp i kroppen. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 19/2

Lopp 9, V75-5 Backegubben

Backegubben har börjat tända till på alla cylindrar. Tränar starkt! Bra spår. Vi fortsätter köra snällt. Norsk gas. Vanlig vagn.

start bergåsker 3/2

Lopp 6 Salah

Salah gör här en spännande debut för oss. Är en kanonfin travare som har tränat på bra i backen. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Salte Tore

Salte Tore trivdes inte alls på isen senast. Han besitter ett stort kunnande men har väldigt lätt för galopp. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn. Daniel Weijersten kör.

start umeå 1/2

Lopp 3 Lugo

Lugo gör här debut för oss. Han tränar på ordentligt och känns fin. Får bedömas på tidigare meriter. Öppet huvdlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backegrabben

Backegrabben gör det kanon varje gång. Tränas fortsatt tungt och är inte i någon kanonform. Bör klara isen men ingen garanti. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

stART ÖSTERSUND 29/1

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo avslutade vasst senast efter en strulig resa. Tränar starkt. Gillar förutsättningarna. Bör vara tidig om han håller upp ledningen. Öppet huvudlag. Vanlg vagn. Daniel Weijersten kör.

Lopp 4 Backegubben

Backegubben visade äntligen att han är på väg tillbaka senast. Bra spår och han bör kunna kliva iväg därifrån. Vi fortsätter att bygga försiktigt och kör ett snällt lopp. Norsk gas. Vanlig vagn.

start Umeå 20/1

Lopp 7 Salte Tore

Salte Tore blev väldigt ängslig och rädd när det skulle avgöras senast och tog till galopp. Vi korrigerar till ett helstängt huvudlag den här gången och hoppas han ska bli tryggare. Det finns ett stort kunnande i honom och han bir bra på sikt. Vanlig vagn.

start Östersund 16/1

Lopp 3 Guli Bamse

Guli Bamse var fin i sin debut för oss senast. Har fått träna på och känns grym! Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 1 Backegrabben

Backegrabben var kanonfin senast. Tränar tungt och får mest starta för att inte blir för vass med för långa tävlingsuppehåll. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start gävle 15/1

Lopp 6, V75-2 Backegubben

Backegubben satt inte en fot rätt senast. Fördel med autostart den här gången. Bra spår och bör få en bra resa. Norsk gas. Vanlig vagn.

start bergsåker 10/1

Lopp 5 Salte Tore

Salte Tore strulade i sin debut för oss senast. Har korrigerat en del i balansen efter det och han känns fin! Öppet huvudlag. vanlig vagn.

start umåker 7/1

Lopp 6 Backegubben

Backegubben har svårt att komma igång. Stor galopprisk på spåret. Försöker smyga med och få han att ta i till slut. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 29/12

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo kommer allt mer efter sin sjukdomsperiod. Klat positiv senast och känns riktigt på gång i träningen. Fördel att slippa isbanan den här gången. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start romme 18/12

Lopp 6, V75-2 Tangen Haap

Tangen Haap kommer från sjukdom. Känns väldigt fin i träningen. Gynnsamt med ett litet fält. Minus smed skor. Norsk gas. Vanlig vagn.

start östersund 16/12

Lopp 9 Ros Son

Ros Son har svårt att kämpa. Får smyga med här och hoppas på en peng. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlen kör.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben kommer från sjukdom. Tränar starkt men inte visat något på länge. Norsk gas. Vanlig vagn


start umeå 14/12

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo kändes fin senast men fick dålig utedlning. Går framåt och gillar distansen. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start bergsåker 9/12

Lopp 4 Backegrabben

Backegrabben har visat sig klart lovande. Tränar på riktigt fint på slutet. Normalt travsäker. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Östersund 8/12

Kval Ros Son

Ros Son ska kvala och körs av Fredrik Sahlen.

Lopp 8 Salte Tore

Salte Tore gör här debut för oss. En pampig häst som fått ta tid på sig. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Bergsåker 4/12

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo kommer från sjukdom. Tränat på rejält på sistone och känns klart fin. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Umeå 29/11

Lopp 3 Ros Son

Ros Son kommer från sjukdom. Tränar väldigt positivt på slutet. Skor. Norskt huvudlag. Sulky.

Lopp 7 Guli Bamse

Guli Bamse gör här debut för oss. En väldigt fin travare som tränar starkt. Han får bedömas på tidigare meriter. Skor. Öppet huvudlag. Sulky.

start Solänget 4/10

Lopp 2 Moe Kan

Moe Kan blev spänd och gjorde ort sig senast. Bättre läge nu. Fördel med hemmaplan. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan har toppform. Gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn. Michael Melander kör.

Lopp 6 Ros Son

Ros Son kom bort senast. Tränar bra och klarar distansen. Skor. Norsk gas. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Lopp 6 Guli Frodo

Guli Frodo spurtade bra senast. Gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start skellefteå 2/10

Lopp 6, V75-2 Tangen Haap

Tangen Haap var fenomenalt fin senast. Inget tyder på formtapp. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn. Erik Adielsson kör.

start bergsåker 30/9

Lopp 9 Backegubben

Backegubben har förvånat genom att galoppera på slutet. Tränar starkt! Plus att Björn kör själv den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Umeå 28/9

Lopp 8 M.P.Atlas

M.P.Atlas var fin i sin debut. Har fått träna på ett tag och känns riktigt fin. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 26/9

Lopp 3 Lykkje Silje

Lykkje Silje har svårt att hålla ordning på benen. Felfri vore en framgång. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Lopp 8 Moe Kan

Moe Kan gör här tävlingsdebut. Det är en fin häst som fått tid på sig att mogna. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Östersund 23/9

Lopp 7 Guli Frodo

Guli Frodo fick inte fart på benen senast. Det är en speciell kille och det är ett plus att Björn kör honom själv nu igen. Tränar på fint och gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Backegrabben

Backegrabben har börjat sin karriär högst lovande. Känns fin i jobben. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Solänget 21/9

Lopp 2 Ros Son

Ros Son fick ett struligt lopp senast. Gillar täta starter. Dålig spår. Skor. Norsk gas. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

start Hagmyren 19/9

Lopp 6 M.P.Vega

M.P.Vega har mest ägnat sig åt galopp. Fått en paus och tränar fint. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn. Fredrik Sahlen kör.

start Färjestad 18/9 Unionskampen

Lopp 10, V75-6 Tangen Haap

Tangen Haap har siktat hit under en längre tid. Tränar mycket starkt! Bra spår. Barfota runt om. >Nors gas. Vanlig vagn. Erik Adielsson kör.

start skellefteå 14/9

Lopp 5 Backegubben

Backegubben galopperade bort sig senast. Autostart den här gången vilket är en fördel. Tränar starkt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan vann på bra sätt senast. Gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Michael Melander kör.

Lopp 8 Ros Son

Ros Son har fin form för dagen. Fått en liten paus och känns fin i jobben. Klarar distansen. Barfota runt om. Norsk gas. Susanne Osterling kör.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo har strulat på slutet. Fått en paus och tränar väldigt starkt. Gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

start Umeå 31/8

Lopp 8, V86-4 Backegubben

Backegubben gjorde det bra senast. Lite tung i kroppen men bör rimligen gå framåt rejält till den här starten. Kan vara knepig i voltstart men läget blev bra. Barfota bak. Ev norsk gas (första gången). Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

start dannero 30/8

Lopp 3 Lykkje Silje

Lykkje Silje nöter på skapligt. Bra smygläge här. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Suanne Osterling kör.

Lopp 6 Backegrabben

Backegrabben har börjat sin karriär lovande. Tror att det är ett stort plus att han får tävla med rygglopp den här gången, då han är väldigt oinspirerad när han springer först. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Solänget 24/8

Premielopp Backeblixten

Backeblixten ska springa premielopp och körs av Björn.

start gävle 20/8

Lopp 4 Tangen Haap

Tangen Haap satt fast med alla krafter kvar senast. Tränar fortsatt väldigt starkt. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

start skellefteå 17/8

Lopp 3 Backegubben

Backegubben galopperade direkt senast, kändes väldigt fin efter det och tränar fortsatt starkt. Dåligt spår. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Backegrabben

Backegrabben vann på ett oinspirerat sätt senast. Tränar starkt! Vi korrigerar utrustningen lite och ser om han blir piggare. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

start Umeå 13/8

Lopp 1 M.P.Atlas

M.P.Atlas gör här en spännande tävlingsdebut. Det handlar om en fin travare med bra inställning. Alltid svårbedömt när det handlar om första starten och första resan. Skor. Halvstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 10 Ros Son

Ros Son har äntligen fått utdelning på slutet. Nu ser motståndet mycket tuffare ut. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Lopp 10 Guli Orkan

Guli Orkan har blandat sina prestationer i år. Fått en Liten paus och allt verkar bra. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Michael Melander kör.


start boden 28/7

Lopp 2, Greivins Minne Guli Frodo

Guli Frodo var grym senast. Känns fortsatt som utvecklingskurvan pekar rakt uppåt. Distansen är i kortaste laget men han är oerhört oöm för loppupplägg. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5, V86-3 Tangen Haap

Tangen Haap har inte fått till det i år. Senast blev allt fel redan när han kom på plats. Tränar starkt! Gynnad av ett litet fält. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

start Solänget 27/7

Premielopp Backegutten

Backegutten ska springa premielopp och körs av Susanne Osterling.

Premielopp Backeblixten

Backeblixten ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 3 Lome Titan

Lome Titan gör bra lopp varje gång. Känns fortsatt fin i träningen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A Lindqvist kör.

Lopp 5 Lykkje Silje

Lykkje Silje satt fast med lite sparat senast. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Lopp 7 Ros Son

Ros Son blandar och ger. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

start Östersund 20/6

Lopp 6 Lome Titan

Lome Titan gjorde ett kanonlopp senast! Kanonläge och han är oöm över upplägg. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

Lopp 6 Ros Son

Ros Son har gått i mål med alla krafter kvar dom två senaste loppen. Senast kändes han vrålstark hela vägen. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

start Solänget 18/7

Kval Backegubben

Backegubben ska kvala och körs av Björn.

Lopp 1 M.P.Vega

M.P.Vega uppträder spänt och ängsligt i lopp. Fördel att det är hemma den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 3 Lykkje Silje

Lykkje Silje gjorde en bra upphämtning senast. Bra spår. Ev rycktussar. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

start boden 15/7

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo sprurtade vasst senast och tränar väldigt bra. Distansen är i kortaste laget. Ev barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Lycksele 2/7

Lopp 4 Lykkje Silje

Lykkje Silje har svårt att få till det. Bra spår. Skor. Öppet huvudlag. Susanne Osterling kör.

Lopp 7 M.P.Vega

M.P.Vega var alldeles för spänd och nervös i sin debut senast. Nu har hon fått träna en månad till och tränar starkt! Sköter hon sig och slappnar av så springer hon riktigt snabbt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat Solänget 28/6

Kval Backegubben

Backegubben var alldeles för löpglad och tog inte trav. Blev diskad och får en ny chans.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan galopperade bort sig.

Lopp 5 Ros Son

Ros Son kördes på chans och fick aldrig luckan. Gick i mål som sexa med alla krafter kvar och kändes väldigt fin. Snart är han "redo".

resultat skellefteå 26/6

Lopp 2 Lykkje Silje

Lykkje Silje galopperade bort sig direkt.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo togs lugnt från start. Fick full fart under hovarna 200 kvar och stormade fram till en andraplats. Grym!

start Solänget 28/6

Kval Backegubben

Backegubben ska kvala och körs av Björn.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli orkan har fin form. Bör hamna vettigt till här. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Martin Åkerlund kör.

Lopp 5 Ros Son

Ros Son springer med handbroms. Något förbättrad senast. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

start skellefteå 26/6

Lopp 2 Lykkje Silje

Lykkje Silje är humörsbetonad. Distansen känns rätt den här gången. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort sig senast. Kändes mycket fin efter galoppen. Distansen känns spännande då han är en väldigt snabb typ. Dåligt spå. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat dannero 20/6

Lopp 4 Guli Orkan

Guli Orkan fick ett lopp mestadels i döden. Höll bra och slutade tvåa.

resultat boden 19/6

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frodo blev ivrig i spetskörningen och galopperade bort sig.

start dannero 20/6

Lopp 4 Guli Orkan

Guli orkan var uppåt senast. Tränar på bra. Skor. Vanlig vagn. Öppet huvudlag. Martin Åkerlund kör.

start boden 19/6

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frdo är grym för dagen. Tränar strålande. Bra spår! Skor. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

resultat Solänget 14/6

Kval Moe Kan

Moe Kan var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.39.4 med galopp.

Lopp 1 Lome Titan

Lome Titan kom aldrig ner från start utan gick hela loppet i tredjespår. Höll storstilat och slutade femma.

start Solänget 14/6

Kval Moe Kan

Moe Kan ska kvala och körs av Björn.

Lopp 1 Lome Titan

Lome Titan spurtade vasst senast. Känns bra i träningen. Ev barfota fram. Vanlig vagn. Halvstängt huvudlag.

resultat Solänget 5/6

Kval M.P.Atlas

M.P.Atlas vaf fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.35.5.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan fick ett fint lopp och spurtade till en tredjeplats.

Lopp 5 Ros Son

Ros son smögs i ryggar. Fick aldrig chansen till slut och slutade fyra.

Lopp 7 Backegrabben

Backegrabben galopperade bort sig.

Lopp 8 Lykkje Silje

Lykkje Silje galopperade bort sig.

resultat bergsåker 4/6

Lopp 1 Superraja

Superraja kördes till ledningen. Höll farten och slutade fyra.

start Solänget 5/6

Kval M.P.Atlas

M.P.Atlas ska kvala och körs av Björn.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan aggerade förbättrat senast, Kvick från start och går ner ordentligt i klass! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Martin Åkerlund kör.

Lopp 5 Ros Son

Ros Son agerar knepigt i lopp. Tränar starkt. Uruselt läge och vi kör snällt. Skor. Norskt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Backegrabben

Backegrabben är en begåvning som här gör debut. Han är väldigt snabb och ställer inte spåret och orutinen till det ska han sluta långt framme direkt. Skor. Helstängt. Vanlig vagn.

start bergsåker 4/6

Lopp 1 Superraja

Superraja gör här årsdebut. Behöver säkert lopp i sig innan formen sitter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. William Strand kör.

resultat skellefteå 31/5

Lopp 2 Lykkje Silje

Lykkje Silje tog hand om ledningen. Blev pigg och stumnade något till slut och slutade fyra.

Lopp 5 M.P.Vega

M.P.Vega tog ledningen. Slappnade aldrig riktigt av och galopperade 700 kvar. Orutinerad.

rsultat Solvalla 30/5 Elitkampen

Lopp 5, V75-1 Tangen Haap

Tangen Haap öppnade snabbt, galopperade dessvärre in i första sväng. Reparerade men det blev ytterligare en galopp 300 kvar. Troligen slutat trea utan den. Han kommer igen!

start skellefteå 31/5

Lopp 2 Lykkje Silje

Lykkje Silje gör här debut för oss. Hon får bedömas på tidigare meriter. Hon tränar klart positivt. Bra spår. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 M.P.Vega

M.P.Vega gör här tävlingsdebut. Det är en fin travare som kommit långt i träningen och vi har höga tankar om henne. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

 
start Solvalla 30/5 elitkampen

Lopp 5, V75-1 Tangen Haap

Tangen Haap gjorde ett topplopp senast. Av träningen att döma så sitter toppformen. Bra spår. Barfota runt om. Nors gas. Vanlig vagn.

start dannero 25/5

Lopp 2 Lome Titan

Lome Titan är spänd och behöver rutin. Vi kör snällt och framförallt felfritt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat 18/5

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan drog hårt i ledningen och höll farten bra till slut som femma.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett struligt lopp med många störningar. Spurtade ursinnigt över upploppet och slutade tvåa.

resultat Hagmyren 16/5

Lopp 3 Lome Titan

Lome Titan fick ett vettigt rygglopp. Avslutade starkt och slutade tvåa.

Lopp 5 Ros Son

Ros Son var klen och var tidigt slagen.

resultat Umeå 15/5

Lopp 3 Tangen Haap

Tangen Haap fick dödens. Satte upp ett tufft tempo och höll storstilat till en andraplats. Grym!

start dannero 18/5

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan uppträdde väldigt knepigt senast. Jagar pengar här. Skor . Vanlig vagn. Öppet huvudlag. Micael Melander kör.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo är under kraftig utveckling! Tränar väldigt starkt! Står lite tufft till men tål tuffa upplägg. Skor. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

start Hagmyren 16/5

Lopp 3 Lome Titan

Lome Titan var okej senast. Svårt läge nu eftersom han är rejält stänkrädd. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 5 Ros Son

Ros Son blev ivrig senast. Tränar starkt! Läget behöver inte vara helt fel. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Umeå 15/5

Lopp 3 Tanen Haap

Tangen Haap gjorde ett bra lopp senast och formen är på gång. Tränar fint och fick ett bra spår. Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

resultat Solänget 10/5

Kval Backegrabben

Backegrabben var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.35.5 med en galopp på vägen.

Lopp 6 Lome Titan

Lome Titan gjorde ett skapligt lopp från dödens och slutade trea.

start Solänget 10/5

Kval Backegrabben

Backegrabben ska kvalas och körs av Björn.

Lopp 6 Lome Titan

Lome Titan är strulig av sig. Han har kapacitet som räcker långt i klassen. Vi ändrar lite i balansen och hoppas på ett felfritt lopp. Skor. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

resultat Solänget 1/5

Kval M.P.Vega

M.P.Vega var fin i sitt kval som hon klarade på tiden 28.8 med en galopp på vägen.

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan var inte i balans och galopperade bort sig.

resultat Umeå 29/4

Lopp 7 Ros Son

Ros Son blev ivrig i starten och galopperade bort sig.

start Solänget 1/5

Kval M.P.Vega

M.P.Vega ska kvala och körs av Björn.

Lopp 6Guli Orkan

Guli Orkan gjorde det okej senast. Går framåt rejält med loppet. Vi kör lite på chans, om det stämmer kan han avsluta vasst. Barfota bak. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

start Umeå 29/4

Lopp 7 Ros Son

Ros Son vann på ett okej sätt senast. Han tränar väldigt starkt! Vi lättar honom ordentligt i balansen den här gången. Av träningen att döma så väntar vi oss en riktigt vass prestation. Barfota bak. vanlig vagn. Norskt huvudlag.

resultat dannero 20/3

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan kördes offensivt och tog över ledningen inpå slutvarvet. Höll farten och slutade sexa. Går framåt med loppet.

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett fint lopp i ryggar. Avgjorde till enkel seger över upploppet. Åter mycket fin!

Lopp 7 Lome Titan

Lome Titan krånglade och galopperade upprepat.

start dannero 20/3

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan gör här årsdebut. Behöver säkert några lopp innan formen sitter. Gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. vanlig vagn. Ingvar Nyberg kör.

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo gör topplopp varje gång och var knallfin senast då han slog ett meriterat motstånd. Står lite tuffare till den här gången. Distansgynnad. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Lome Titan

Lome Titan har lätt att strula till det. Besitter ett stort kunnande men måste börja sköta sig bättre. Vi korrigerar en del och hoppas på effekt direkt. Skor. Öppet huvudlag. vanligt vagn.

resultat bergsåker 17/4

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig.

Lopp 7, V75-3 Tangen Haap

Tangen Haap hamnade i rygg på ledaren. Hakade på bra och slutade trea bakom två stycken fenomen! Toppformen är på ingång.

start bergsåker 17/4

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna gör här årsdebut. Han känts positiv den senaste tiden. Uselt läge och vi inriktar oss på ett felfritt lopp och en peng. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7, V75-3 Tangen Haap

Tangen Haap fick en misslyckad årsdebut senast. Han tränar väldigt starkt och ser grym ut för dagen. Bra läge! Barfota runt om. Norsk gas. Vanlig vagn.

resultat boden 9/4

Lopp 5 Lome Titan

Lome Titan var spänd och extra stänkrädd på den för dagen kladdiga banan. Galopperade 800 kvar. Reparerade till en femteplats och gick i mål med alla krafter kvar. Blir en stänkhuva å till nästa start.

start boden 9/4

Lopp 5 Lome Titan

Lome Titan gjorde ett bra lopp i skymundan senast. Känns fortsatt väldigt fin i jobben. Bra läge och förutsättningar den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat Umeå 2/4

Lopp 2 Ros Son

Ros Son kom igenom bra från sina tillägg. Tog över ledningen 700 kvar och svarade ärligt hela vägen in till en säker seger. Vi har en del jobb kvar innan allt sitter men vi är på god väg!

resultat gävle 1/4

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo tog hand om ledningen. Drog upp farten allt eftersom och vann väldigt enkelt. Mycket fin!

start Umeå 2/4

Lopp 2 Ros Son

Ros Son sprang med ett trasigt hjul senast och kunde inte göra sig själv rättvis. Känns väldigt fin i träningen och det blir en spännande säsong med honom. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start gävle 1/4

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo har utvecklats väldigt fint i vinter och känns otroligt fin för dagen. Gillar distansen och gör säkerligen ett topplopp igen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat Östersund 28/3

Lopp 8 Lome Titan

Lome Titan är spänd när han ska springa i rygg och galopperade efter 400 meter. Reparerade till en fjärdeplats och får mer än godkänt.

start Östersund 28/3

Lopp 8 Lome Titan

Lome Titan har varit fin i årets starter. Fått en liten paus och tränar jättefint. Står lite tufft till men fick ett bra läge. Slipper brodden helt denna gång vilket känns som ett stort plus! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultat bergsåker 24/3

Lopp 7, V86-3 Tangen Haap

Tangen Haap gjorde bort alldeles för mycket krut i alla omstarter och var tidigt slagen i loppet. Han kommer igen!

Start Bergsåker 24/3

Lopp 7, V86-3 Tangen Haap

Tangen Haap gör här sin årsdebut. Han har tränat på ordentligt i vinter och känns fin. Han är inte tempojobbad och behöver några lopp innan det är full form. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat Umeå 16/3

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett fint lopp i ryggar. Avgjorde till säker seger över upploppet och gick i mål på ett okört sätt. Fin!

Start umeå 23/2

Lopp 6 Guli Frodo

Guli Frodo gör här årsdebut. Han har tränat på ordentligt ett par månader och känns fin. Kan behöva något lopp för att få upp farten i benen. Bra läge. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

Kval Hulifaksen

Hulifaksen ska kvala och körs av Björn.

resultat bollnäs 14/2

Lopp 1 Lome Titan

Lome Titan tog en galopp efter 100 meter. Kom ikapp och tuggade sista 1300 ute i tredjespår. Hade ändå kraft  och mod att vinna loppet på bra sätt. Fin!

start bollnäs 14/2

Lopp 1 Lome Titan

Lome Titan höll sig i skinnet senast och kändes väldigt stabil. Täta starter nu. Stor fördel om han slipper brodden i framskorna! Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat umeå 9/2

Lopp 7 Lome Titan

Lome Titan fick ett bra lopp mestadels i rygg. Kopplade segergreppet genom sista sväng och vann väldigt säkert. Fin!

Start umeå 9/2

Lopp 7 Lome Titan

Lome Titan var ordentligt skuggrädd och fungerade inte alls senast. Vi korrigerar en del på utrustningen den här gånge, så han ska bli tryggare. Han tränar fortsatt väldigt starkt! Vi inriktar oss främst på ett felfritt lopp. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat umeå 15/1

Lopp 2 Lome Titan

Lome Titan tog hand om ledningen. Blev spänd och skuggrädd och galopperade bort sig efter 500 meter. KOrrigerar utrustningen till nästa start.

Lopp 7 Åstas Marcus

Åstas Marcus tog hand om ledningen för att sedan släppa. Höll sedan farten ok som trea.

start umeå 15/1

Lopp 2 Lome Titan

Lome Titan var inte i balans i våran debut i höstas. Fått träna på efter det och känns mycket bra! Bra spår. Vanlig vagn. Öppet eller open eye huvudlag, bestäms efter värmningen.

Lopp 7 Åstas Marcus

Åstas Marcus fick en tuff inledning senast och orkade inte. Har nu fått två lopp efter lång frånvaro och bör bli allt bättre. Bra spår. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat umeå 7/1

Lopp 3 Åstas Marcus

Åstas Marcus kördes hårt för ledningen och tröttnade till slut. Slutade sexa.

start umeå 7/1

Lopp 3 Åstas Marcus

Åstas Marcus gjorde det bra i sin comeback senast. Går framåt rejält med det loppet. Bättre distans denna gång. Läget kan vara knepigt. Öppet huvudlag. vanlig vagn.

summering av 2020!

Dags att summera det mest märkliga år hittills.
Att åka ut att tävla utan publik har varit ordentligt märkligt, nu är jag otroligt tacksam att vi har fått fortsätta tävla. Tanken att inte få tävla är som att ta allt jobb och månaders av förberedelser och spola ned det i toaletten, alltså helt bortkastat.

Att vi fick till det så bra i år är för mig lite överraskande. Vi fick tidigt problem med några viktiga kämpar i armadan. Backegubben och Hulifaksen kom knappt igång och hamnade i en ond cirkel med problem. Åstas Marcus kom igång lite senare än tänkt. Farsans Guli Orkan krånglade med. Så det kändes svettigt att kliva in högsäsong med egentligen bara 4 starthästar, jag kände mig sårbar, vid minsta lilla infektion så hade 2020 varit nattsvart!
Men som dom har levererat!
Haapen gjorde åter en magisk säsong med 2 st V75 segrar och nära 900 000 kr insprunget. Han levererade en sylvass avslutning i Elitkampen som resulterade i en tredje plats. Uppladdningen och planeringen är redan igång för nästa års stora drabbning. Känslan är att han kommer att vara bättre än någonsin nästa år!
Guli Frodo började året lite trevande, men avslutade det lysande med två raka segrar och även om jag har känt kapaciteten länge i honom, så har även jag tvivlat på om vi skulle få honom att blomma ut. Han har en helt fantastik ägare i Lars Linderberg! Han har suttit lugn i båten och gett oss alla möjligheter till att vänta ut denna krigare. Nu har det äntligen gått upp för Frodo vad tävling handlar om och jag förväntar mig ett riktigt vasst 2021 av honom. Han kommer antagligen bekanta sig en hel del med alla V75 spelare under kommande säsonger. Frodos styrka påminner en hel del om Haapens främsta vapen, att aldrig aldrig ge upp!
Spang Viktor började första halvan av 2020 strålande, levererade ett helt galet slutvarv uppe i Boden, innan han bärgade en V75 seger i Östersund. Han visade skyhöga toppar som han blandade med vansinnigt djupa dalar. Framåt hösten kände jag att det går inte längre och vi valde att säga upp honom från våran träning. Jag tror absolut inte vi har sett det sista av den mäktiga Viktor. Det är en av stallets hästar jag verkligen uppskattat att jobba med, han är otroligt speciell och går inte under det normala. Minsta lilla detaljändringen i vardagen kunde ge enorma effekter, åt båda ritningar...Till slut fick vi slut på idéer och körde fast ordentligt.
Farsans Superraja gjorde några riktigt vassa lopp och visade upp fart som räcker en bra bit upp i klasserna.

Summerar vi så blev det 83 starter, 15 segrar, 8 andra och 9
tredjeplatser. 1 551 200 kr sprang dom in.
Är oerhört stolt och tacksam över hästarna!

Sedan segern i Elitkampen 2019 så har jag det hänt mycket. Både för mig själv och framförallt stallet. Det blev en ögonöppnare om att allt är möjligt och att det går att utveckla hela konceptet mycket mycket mer!
Jag har alltid haft en inre röst som sagt åt mig att det går att bli bättre, att det finns inget tak. Det är just det vi jobbar efter nu, inga begränsningar inget tak. Vi är ett stort Team runt vårat förhållandevis lilla stall. Vi höjer kompetensen runt hästarna hela tiden! Vi är ett grymt gäng som alla har lika stor del i hästarnas framfart på banan! Jag nämner ingen, för då glömmer jag ingen. Men jag vill rikta ett stort tack till er alla, utan er så vinner jag inga lopp!

2021 är ett år som kommer att bli en nivåhöjning på en redan hög nivå! Vi har en armada av hästar som känns vrålstarka i träningen. Unghästkonceptet är ändrat och utvecklat och det kommer att visa sig redan med gänget som blir 3 år om bara någon dag.

Vi kommer att fila och jobba i det tysta fram till våren, då kommer vi på bred front.

Jag hoppas innerligt att vi återgår till det normala under 2021, så alla får se våra grymma hästar live igen!

Gott nytt år! /Björn

resultat umeå 25/12

Lopp 11, V75-7 Åstas Marcus

Åstas Marcus fick ett snällt lopp i ryggar. Höll farten bra till slut och slutade sjua. Går framåt rejält med loppet.

start umeå 25/12

Lopp 11, V75-7 Åstas Marcus

Åstas Marcus återkommer här efter ett skadeuppehåll. Han har tränat riktigt starkt under en längre tid och kommer väl förberedd. Det troliga är att han nog behöver några lopp i sig innan toppformen sitter där. Öppet hvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 12/12

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo tog hand om ledningen och hade sedan uppvisning. Kanon fin! Han går nu till en välförtjänt vintervila.

Lopp 6, V75-2 Tangen Haap

Tangen Haap fungerade inte alls på banan och var mest seg. Slutade sjua. Han går nu till en välförtjänt vintervila.

start bergsåker 12/12

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo fick äntligen utdelning på formen senast. Gillar distansen och bättre underlag för honom denna gång. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6, V75-2 Tangen Haap

Tangen Haap var inte som bäst senast. Upplägget hade inte varit det bästa inför den starten och det fattades lite.  efter det och känns väldigt fin. Tuffa förutsättningar och bra motstånd. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

Resultat skellefteå 5/12

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett bra lopp i rygg. Gick till angrepp 1100 kvar och var starkast till slut. mycket välförtjänt segrare!

start skellefteå 5/12

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo gör kanonlopp varje gång och formen är bra. Gillar distansen och bör klara isbana. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

start östersund 3/12

Lopp 5 Åstas Marcus

Åstas Marcus gör här comeback efter skadefrånvaro. Han har tränat bra under en längre tid men kommer att behöva några lopp innan formen sitter. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

resultat östersund 22/11

Lopp 11 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett småstruligt lopp i ryggar. Spurtade vasst till slut och slutade tvåa. Åter en bra prestaion!

resultat boden 22/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor tog hand om ledningen. Fick bestämma men hade inget att sätta emot när han fick press under slutvarvet. Vi kommer inte längre med denna mäktiga herre utan han lämnar våran träning.

start östersund 24/11

Lopp 11 Guli Frodo

Guli Frodo visar en fin utvecklingskurva och har gjort väldigt fina lopp på slutet. Att han inte vunnit lopp ännu känns väldigt märkligt. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat solvalla 18/11

Lopp 9, V86-6 Tangen Haap

Tangen Haap fick rygg på ledaren. Var inte helt i balans och låg på en del. Kunde inte växla tempo på upploppet och slutade fyra.

start boden 22/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor är strulig av sig. Tränar förbättrat till dn här starten, Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vag.

start solvalla 18/11

Lopp 9, V86-6 Tangen Haap

Tangen Haap är suverän varje gång! Tränar starkt! Lurigt läge. Skor. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

resultat umeå 13/11

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo hamnade rygg på ledaren. Kämpade storstilat hela vägen in och slutade femma.

start umeå 13/11

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo gör bra lopp varje gång. Möter stenhårt motstånd den här gången. Skor. Öppet Huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 7/11

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo fick svar om dödens och blev kvar i tredjespår mest hela loppet. Stred mycket tappert och slutade trea. Stark!

start bergsåker 7/11

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo var duktig senast. Distansen känns som en stor fördel! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat solänget 19/10

Kval Åstas Marcus

Åstas marcus var fin i sitt kvar som han klarade på tiden 1.34.0.

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frodo tog hand om ledningen. Kunde inte vara med i en tempoväxling 500 kvar. Kom tillbaka storstilat och slutade tvåa. Bra!

Lopp 7 Superraja

Superraja galopperade bort sig.

resultat hagmyren 18/10

Lopp 5 Spang Viktor

Spang Viktor var det dålgt tryck i och han galopperade som slagen 200 kvar.

start solänget 19/10

Kval Åstas Marcus

Åstas Marcus ska kvala och klrs av Björn.

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frodo spurtade vasst senast. Spännande förutsättningar den här gången! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Superraja

Superraja är i fin form. Bra läge. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Magnus Djuse kör.

start hagmyren 18/10

Lopp 5 Spang Viktor

Spang Viktor har fått en välförtjänt paus och tränar åter mycket starkt. Han brukar behöva något lopp innan farten finns i benen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat betgsåker 14/10

Lopp 6, V86-1 Tangen Haap

Tangen Haap fick åter en tung resa i dödens. Återigen visar han sin storhet och vann väldigt enkelt. Enorm!

resultat solänget 12/10

Lopp 2 Lome Titan

Lome Titan galopperade bort sig.

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo hamnade i iskalla ryggar. När han kom loss var det för sent men han spurtade vasst till en fjärdeplats.

Lopp 6 Guli Orkan

Guli orkan galopperade bort sig.

start bergsåker 14/10

Lopp 6, V86-1 Tangen Haap

Tangen Haap var enorm senast! Allt verkar fortsatt bra. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start solänget 12/10

Kval Backegrabben

Backegrabben körs av Björn.

Kval Åstas Marcus

Åstas Marcus körs av Kevin Porshage.

Lopp 2 Lome Titan

Lome Titan gör här debut för oss. En väldigt fin travare med fin inställning. Spännande läge. Svårbedömt motstånd. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 4 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort andraplatsen senast. Korrigerar balansen lite till denna start. Bra spår. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan fungerade inte senast. Tränar bra. Tufft motstånd! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. 

resultat skellefteå 3/10

Lopp 7. V75-3 Tangen Haap

Tangen Haap hamnade i dödens. Det bekom honom ibte och han vann mycket enkelt till slut. Grym!

start skellefteå 3/10

Lopp 7, V75-3 Tangen Haap

Tangen Haap har fin form för dagen och gör topplopp varje gång. Bra läge och distns. Är inte beroende av ett visst loppscenario. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Hybridvagn.

resultat umeå 28/9

Lopp 5 Hulifaksen

Hulifaksen galopperade bort sig.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort en trolig andraplats 200 kvar. Han hann rädd sjundeplasten.

start umeå 28/9

Lopp 5 Hulifaksen

Hulifaksen gör här sin tävlingsdebut. Det är en kanonfin häst som kommer låta höra om sig i många år framöver. Alltid svårt att bedöma motståndet i så låg klass. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo har fått en liten paus och tränar starkt. Besitter fin fart för klasse och bör vinna lopp snart. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

resultat solänget 21/9

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig.

resultat dannero 20/9

Lopp 3 Superraja

Superraja fick ett fint lopp i rygg. Avslutade starkt och slutade tvåa.

start solänget 21/9

Lopp 3 Bakestjärna

Backestjärna är svår. Felfritt är en framgång. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start dannero 20/9

Lopp 3 Superraja

Superraja har fin form. Ska räknas med lite klaff i loppet. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Magnus Djuse kör.

resultat umeå 14/9

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig direkt.

resultat bergsåker 11/9

Lopp 6 Superraja

Superraja tog hand om ledningen. Behöll den hela vägen och vann på säkert sätt. Bra!

resultat gävle 10/9

Lopp 7 Tangen Haap

Tangen Haap fick ett fint lopp i rygg. Gick till attack 600 kvar och avgjorde loppet direkt. Fin!

Ny häst i stallet

Vi välkomnar Ros Son med ägare Odd S Jordet till teamet! Ros Son är en 5 årig hingst e Tekno Odin uNordli Svarta ue Spikeld.

start umeå 14/9

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna är snabb men osäker. Bra förutsättningar den här gången. Vi korrigerar en del utrustning och upplägget till start. Skor. Vanlig vagn. Helstängt. Susanne Osterling kör.

start bergsåker 11/9

Lopp 6 superraja

Superraja är knepig i voltstart. Kliver hon iväg så kn hon springa fort över distansen. Vanlig vagn. Skor. Öppet huvudlag. Magnsu Djuse kör.

Start gävle 10/9

LOopp 7 Tangen Haap 

Tangen Haap gör topplopp efter topplopp och formen är bra. Dåligt läge. Ojämnt motstånd. Skor. Hybrid vagn öppet huvudlag.

resultat solänget 1/9

Premielopp Moe Kan

Moe Kan var jättefin i sitt premielopp som han klarade på tiden 1.56.8.

Lopp 5 Guli orkan

Guli Orkan galopperade bort sig.

Resultat Bergsåker 29/8

Lopp 12 Superraja

Superraja galopperade bort sig. 

Ny häst i stallet

Vi hälsar Lome Titan med ägare Ingebjörn & Anna's Equiterapi AB, m fl välkomna till stallet. Lome Titan är en treårig hingst e Lome Odin u Gomnes Terna ue Alm Viktor.

start solänget 1/9

Premielopp Moe Kan

Moe Kan ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan vann enkelt senast. Annat motstånd den här gången och är knappats gynnad av distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. William Strand kör.

start bergsåker 29/8

Lopp 12 Superraja

Superraja vann på fint sätt senast. Hårdare emot den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Erik Adielsson i vagnen.

resultat solänget 22/8

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig i starten.

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor agerade spänstlöst och får nu en välförtjänt vila.

start solänget 22/8

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna tränar fint. Bättre distans den här gången. Fungerar hon ska hon ses med lite chans. Skor Helstängt huvudlag. 

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor stod hopplöst till senast så det glömmer vi. Tränar starkt! Dåligt läge här och vi får hoppas det blir bra fart på loppet. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat skellefteå 17/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade dubbelt. Reparerade bra till en fjärdeplats.

resultat dannero 16/8

Lopp 2 Superraja

Superraja tog hand om ledningen och gick undan till en enkel seger. Fin!

start skellefteå 17/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har en fin utvecklingskurva. Möter några bra men han vinner lopp närsomhelst! Skor. Helstängt. Vanlig vagn.


start dannero 16/8

Lopp 2 Superraja

Superraja blev ivrig och galopperade senast. Bra form. Möter läpligt motstånd. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. William Strand kör.

resultat Bollnäs 13/8

Lopp 4 Tangen Haap

Tangen Haap fick rygg på ledaren. Kunde inte utmana den omöjliga norrmannen men slutade tvåa på bra sätt. Fin!

resultat Solänget 11/8

Premielopp M.P.Atlas

M.P.Atlas var fin isitt premielopp som han klarade på tiden 1.55.5.

start Bollnäs 13/8

Lopp 4 Tangen Haap

Tangen Haap gör det kanon varje gång! Bra spår. Bra motstånd! Barfota runt om. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start Solänget 11/8

Premielopp M.P.Atlas

M.P.Atlas ska springa premielopp och körs av Björn.

resultat dannero 9/9 Guldtäcket

Lopp 3 Superraja

Superraja galopperade bort sig.

Lopp 12, V75-7 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett tufft lopp och galopperade buddelt till slut men kunde ändå rädda sjundeplatsen.

resultat skellefteå 8/8

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan fick ledningen ch höll undan till en säker seger till slut.

resultat bergsåker 6/8

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna klarade inte den långa distansen och galopperade i sista sväng.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo fick ett krångligt lopp i många dåliga ryggar. Spurtade vasst till slut och slutade sjua på fina tiden 28.1.

start dannero 9/9 Guldtäcket

Lopp 12, V75-7 Spang Viktor

Spang Viktor var bra senast.  Går framåt rejält med det loppet. Står tufft till och kommer köras på chans. Barfota runt om. Ev hybrid vagn. Öppet huvudlag.

start skellefteå 8/8

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan har svårt att hitta rätta formen. Får smyga med här. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. William Strand kör.

start bergåsker 6/8

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna är tillbaka efter en till hos Persson. Tränar ok. Distansen klarar hon men det är inget plus. Vi kör försiktigt och hoppas på ett felfritt lopp. Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo kommer allt mer! Känslan är att han är missgynnad av distansen den här gången. Vi kör åter för ett felfritt lopp. Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag.

resultat Solänget 31/7

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo satt mestadels i ledningen. Var hårt pressad hela loppet. Ryckte in på upploppet men blev upphunnen i sista steget och slutade tvåa. Positiv!

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan saknar den rätta udden för dagen och slutade sjua.

Lopp 8 Superraja

Superraja hamnade i rygg ledaren. Fick lucka 200 kvar och spurtade bra till tredjeplatsen. Bra!

start Solänget 31/7

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo gjorde en grym upphämtning senast. Bra förutsättningar här och kommer han till spets säljer han sig dyrt. Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag.

Lopp 5 Guli Orkan

Guli Orkan har inte kommit upp i normal nivå i år. Testas barfota fram den här gången. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 Superraja

Superraja blev det för tufft för senast. Spännande läge den här gången. Skor. Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

resultat Bollnäs 25/7

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor fick en smygresa på innerspår. Kom loss 700 kvar. Tappade travet 200 kvar och förlorade troligen andraplatsen på det. Slutade fyra på bra sätt!

resultat Östersund 22/7

Lopp 7, V86-5 Tangen Haap

Tangen Haap kördes fram till dödens. Plockade enkelt ner ledaren men blev upphunnen av några smygkörda sista biten. Bra!

resultat bergsåker 21/7

Lopp 7 Superraja

superraja hamnade i dödens och tröttnade till slut.

start Bollnäs 25/7

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Vktor har strulat på slutet. Tränar starkt. Distansen är ett frågetecken. barfota bak. Öppethuvudlag. Vanlig vagn.

start Östersund 22/7

Lopp 7, V86-5 Tanhen Haap

Tangen Haap har fin form för dagen och gör kanonlopp mest varje gång. Bra läge här. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start bergsåker 21/7

Lopp 7 Superraja

Superraja nöter på. Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag.

Resultat Umeå 17/7

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo strulade redan innan bilen släppte starten och tappade massor. Gjorde en grym upphämtning och slutade fyra. Nära att det släppet helt nu.

Start Umeå 17/7

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo gjorde bort sig senast med tidig galopp. Siktas på felfria lopp i första hand. Skor. Vanlig vagn. Helstängt huvudlag.

två nya hästar och en nygammal

Vi hälsar Moe Kan och ägare välkommen till teamet. Moe Kan är en tvåårig valack e Norheim Faksen u Moserad ue Moe Odin. Äger gör Stig och Siv Nilsson.

Moa G är ett ettårigt sto e Lome Brage u Sindy Stjärna ue Spikeld. Och dom glada nya ägarna är Björn och Ida Karlsson.

Vi hälsar Backestjärna, med ägare, välkomna tillbaka igen från sin träningsperiod hos Jan-Olov Persson. Där har hon visat att "bara" hon travar finns det fin fart. Två segrar har det blivit under tiden hos Persson.

resultat Lycksele 30/6

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan hamnade i rygg på ledaren. Fick inte riktigt med sig auktionen och slutade fyra.

resultat bergsåker 27/6

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor öppnade raskt och tog hand om ledningen. Galopperade bort sig efter 600 meter i en körning ,för det gick lite för fort. Han visar både fart och kunnande  att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap kom bra igen från sina tillägg. Dessvärre hamnade han i dödens. Han kämpade storstilat hela vägen och slutade tvåa på topptid! Enorm!!

start lycklsele 30/6

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan agerade märkligt senast. Allt verkar bra i träningen. Skor runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A kör.

start bergsåker 27/6

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor snubblade till senast och galopperade. Tränar fortsatt starkt. han blir jagad av eliten här. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Örjan Kihlström bakom ratten.

Lopp 8, V75-4 Tangen Haap

Tangen Haap har avslutat vasst på slutet. Möter tuffa hästar här. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Hybrid vagn. Erik Adielsson sköter tömmarna.

resultat Solänget 22/6

Lopp 2 Superraja

Superraja var med och körde om ledningen. Höll farten bra och slutade fyra. Positiv.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo kördes på ren säkerhet och travade loppet igen och slutade trea. Mycket nerver men det är på väg att släppa.

resultat dnnero 18/6

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap fick ett passivt lopp och spurtade bra till slut till en andraplats.

start Solänget 22/6

Lopp 2 Superraja

Superraja sliter lite med sin teknik. Bra spår. Mats Djuse kör. Helstängt huvudlag. Skor. vanlig vagn.

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo har svårt att sköta sig. Fart finns. Siktas på ett felfritt lopp i första hand. Helstängt huvudlag. Skor. vanlig vagn.

start dannero 18/6

Lopp 9 Tangen Haap

Tagen Haap avslutade ursinnigt senast. Tränar fint! Siktas mot V75 finalen i slutet av månaden och detta är ett led i matchningen dit. Öppet huvudlag. Hybrid vagn. Ev barfota bak.

resultat boden 13/6

Lopp 9, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor hamnade bra till i andra ut. Dessvärre snubblade han till 1100 kvar och galopperade bort sina chanser.

start boden 13/6

Lopp 9, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor var riktigt fin senast! Känslan är att täta starter bara är en fördel. Bra spår. Motståndet ser stenhårt ut! Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Barfota runt om.

resultat Östersund 6/6

Lopp 6, V75-2 Spang Viktor

Spang Viktor hamnade som tredje häst på innerspår. Kom loss 500 kvar och kunde via en stark avslutning vinna på säkert sätt. Fin!

start Östersund 6/6

Lopp 6, V75-2 Spang Viktor

Spang Viktor hamnade hopplöst på det senast, så det glömmer vi. Han tränar fortsatt väldigt fint. Bra läge här. Dock stöter han på väldigt bra motstånd! Blir en del ändringar till den här starten. Nytt bett och ny käk, för att hjälpa honom komma iväg bättre från start. Barfota runt om (första gången hos oss). Vanlig vagn. Öppet huvudlag och troligen tar vi bort huvan och kör bara med tussar.

resultat Solvalla 31/5 elitkampen

Lopp 1, V75-1 Tangen Haap

Tangen Haap fick en bra start och hamnade i andra par utvändigt. Satt kvar när tåget gick 700 kvar och fick luckan alldeles för sent. Spurtade ursinnigt fram till tredjeplatsen. Grym!!

start Solvalla 31/5 elitkampen

Lopp 1, V75-1 Tangen Haap

Tangen Haap fick inget med sig senast, det har sina förklaringar. Är lättad i träningen efter det och formen är riktigt bra. Bra spår. Möter dom bästa kallbloden i världen och behöver lite tur på vägen. Öppet huvudlag. Hybrid vagn. Barfota runt om.

resultat Umeå 23/5

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan hamnade i dödens. Kopplade greppet 500 kvar men tappade märkligt stilen strax efter och galopperade. Kommer att kollas upp.

resultat gävle 23/5

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor hamnade sist och hade hästar i vägen mest hela tiden. Han kommer igen.

start Umeå 23/5

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan har nu fått två lopp i kroppen och blir allt bättre. Lämpligt motstånd den här gången. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Skor. Ove A kör.

start gävle 23/5

Lopp 8, V75-4 Spang Viktor

Spang Viktor var fenomenal senast! Känns fortsatt väldigt fin i träningen. Bra spår. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Barfota bak.

resultat Solänget 19/5

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap tog hand om ledningen. Blev väl het efter en tryckare efter 500 meter. Blev trött till slut och slutade i det slagna fältet. Innerspåret var dock ingen lätt lek att springa på.

start Solänget 19/5 

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap har haft en tävlingspaus på en månad. Han tränar riktigt fint och det är sista starten innan huvudmålet Elitkampen. Skor. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

resultat Umeå 11/5

Lopp 1 Guli orkan

Guli Orkan fick ett fint lopp och slutade trea. På gång!

resultat Solänget 9/5

Premielopp M.P.Vega

M.P.Vega klarade sitt premielopp på tiden 02.1 med galopp.

Premielopp Backegrabben

Backegrabben klarade sitt premielopp på tiden 01.4.

Lopp 1 Superraja

Superraja galopperade bort sig.

Lopp 2 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort sig.

start Umeå 11/5

Lopp 1 Guli Orkan

Guli Orkan gjorde det bra senast. Går framåt rejält med loppet. Bättre distans den här gången. Ove A kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 6/5

Lopp 6 Backegubben

Backegubben tog ledningen. Valde att släppa den efter 300 meter. Fick luckan perfekt på upploppet och spurtade vasst till seger. Mycket fin!

start Solänget 9/5

Premielopp M.P.Vega

M.P.Vega körs av Susanne Osterling

Premielopp Backegrabben

Backegrabben körs av Björn.

Lopp 1 Superraja

Superraja återkommer efter en paus. Tränar bra men behöver loppet. Helstängt huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 32 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade senast. Kusken tar på sig det. Annars positiv på slutet. Helstängt huvudlag. Ev barfota bak. Vanlig vagn.

start bergsåker 6/5

Lopp 6, V86 3 Backegubben

Backegubben höll bra från dödens senast. Har lagt om träningen efter det och han känns fin. Bra spår. Öppet huvudlag. Barfota bak. Hybrid vagn.

resultat Solänget 2/5

Premielopp M.P.Vega

M.P.Vega tog dig en galopp precis över mållinjen och blev diskad.

Lopp 6 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade efter 100 meter. Kördes sen bara runt i ryggar och slutade sjua.

SRF stable nya hästägare

Vi är glada att SRF Stable, Lennart och Mia Ågren, valt att prova på kallblod också och köpt in sig i våra fina ettåringar Backegutten och Backeblixten. Välkomna till teamet!

start Solänget 2/5

Premielopp M.P. Vega

M.P. Vega ska springa premielopp och körs av Björn.

Lopp 6 Guli Frodo

Guli frodo var riktigt fin senast. Täta starter ska inte vara något problem. Skor Helstängt huvudlag. Vanlig vagn.

resultat boden 20/4

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor tog en lugn start. 1200 kvar gick han till angrepp och 700 kvar var han förbi alla. Han gled sedan undan till en mycket lätt seger och avslutade sista varvet på 1.21. Mycket fin!!

resultat Umeå 28/4

Lopp 1 Guli orkan

Guli orkan kunde inte växla tempo när det drog ihop sig utan slutade femma. Behövde loppet och går framåt rejält.

Lopp 6 Guli Frodo

Guli Frodo fick en bra start. Gick bra hel loppet men kunde inte utmana en för dagen för bra häst. Han slutade tvåa på bra sätt och han börjar äntligen visa sin fina kapacitet.

start boden 30/4

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor snubblade till och galopperade bort en andraplats senast. Tränar fint! Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Start Umeå 28/4

Lopp 1 Guli Orkan

Guli Orkan gör här årsdebut. Sett fin ut i träningen. Dåligt spår och behöver nog loppet i kroppen. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 8 Guli Frodo

Guli Frodo har svårt att sköta sig. Prova helstängt denna gång. Skor. Vanlig vagn.

resultat Umeå 18/4

Lopp 11, V75 7 Tangen Haap

Tangen Haap fick en fin resa i ryggar. Avslutade bra till en tredjeplats i en virvlande avslutning.

resultat Umeå 17/4

Lopp 8 Backegubben

Backegubben snabbstartade och fick dödens. Höll farten bra hela vägen och slutade femma.

föl

Måndag den 13/4 fick Norm Tora ett vacker hingstföl e Tekno Odin. På natten dog tragiskt nog Tora. På tisdag kväll kom fina Odessa Face som efter hormonbehandling tog sig an det lilla fölet som sin egen. Fölet ska hete Backetor efter mamma Norm Tora.

start Umeå 18/4

Lopp 11, V75 7 Tangen Haap

Tangen Haap var riktigt fin senast. Täta starter är inget problem. Bra spår. Skor. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start Umeå 17/4

Lopp 8 Backegubben

Backegubben blir allt bättre. Bättre distans den här gången än på slutet. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resulat romme 12/4

Lopp 7, V75 Tangen Haap 

Tangen Haap laddades invändigt och kom ut i perfekt i andra utvändigt efter 400 meter. Kunde sedan vänta med attacken till 400 kvar och vann mycket enkelt på ett okört sätt. Mycket fin!

Resultat Dannero 11/4

Lopp 9, V75 6 Backegubben

Backegubben hamnade långt bak. Gick en bra långspurt sista 600 och slutade trea. Blir allt bättre.

start romme 12/4

Lopp 7, V75 3 Tangen Haap

Tangen Haap blev generad till galopp strax efter start senast. Tränar starkt. Tuff uppgift denna gång. Ev barfota bak. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start dannero 11/4

Lopp 9, V75 6 Backegubben

Backegubben springer lite med handbromsen i efter sin halsoperation. Gjorde en skaplig långsida senast. Klarar distansen men är inget plus. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 7/4

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo ballade ur och satte inte en hov rätt.

resultat Östersund 6/4

Lopp 9 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett lopp i kön. Tyvärr snubblade han till i sista sväng och galopperade. Troligen tvåa annars.

presentation av hästarna

Åstas Marcus, min söta och snälla älskling, är en 7 årig valack. Marcus var ett riktigt impulsköp, vi köpte honom osedd på vintern när han var 1,5 år. Vi köpte egentligen honom bara för att vi hade hans morbror Lottmar som både jag och Björn gillade mycket. Hem kom en söt liten brun häst. Vi sålde sedan ut honom till delar av dom som varit med i Kallsvenskan med oss och Lottmar. Han började starta när han var tre år och var tvåa några gånger och vann ett lopp som treåring, men han var valpig och förstod inte vad vi höll på med. Vinterträningen inför fyraåringssäsongen tog han riktigt bra och han startade året med fyra raka segrar. Sedan tog han ytterligare två segrar på hösten också. Säsongen som femåring började också bra med tre segrar på våren. Tyvärr har vi kommit fram till att han inte gillar att tävla på sommaren så hans start i Guldtäcket på dannero i augusti blev en besvikelse.  Men som den underbara häst han är gav han oss den otroligt roliga segern  i Umeå på deras V75 dag på juldagen. Tillsammans med Susanne Osterling tog han sin första V75 seger, Björn körde Backegubben i samma lopp. En av mina favoritsegrar och det är tur jag har öron annars hade mitt leende gått hela vägen runt. Marcus är en underbar häst, han är snäll och okomplicerad i alla hantering och jättefin att köra. Hittills har han sprungit in 542 700kr och vunnit 13 lopp. Han fick tyvärr en skada förra året och håller nu på att tränas upp igen för att komma tillbaka till tävlingsbanan. Eftersom han inte gillar att tävla på sommaren kommer han inte ut igen förrän i höst. Marcus är min lilla nallebjörn som jag älskar och det är inte ofta jag låter någon annan få köra honom :)

Nästa gång presenterar jag Maxter. / Ida

start bergsåker 7/4

Lopp 5 Guli Frodo

Guli Frodo har svårt att hålla rätt på benen. Besitter fint kunnande och får Ohlsson i vagnen den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start Östersund 6/4

Lopp 9 Spang Viktor

Spang Viktor var riktigt fin senast! Känns fortsatt fin och det är bra intervall mellan starterna. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 27/3

Lopp 5 Backegubben

Backegubben fick en dålig start. Fick dra tåget själv från 900 kvar. Höll farten hela vägen och slutade fyra. På gång!

resultat gävle 26/3

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap blev störd till galopp efter 50 meter och galopperade bort sig.

start bergsåker 27/2

Lopp 5 Backegubben

Backegubben galopperade oturligt senast. Bra spår här men kommer tas lugnt från start. Klarar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start gävle 26/3

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap var otroligt fin i sin årsdebut. Går framåt med det loppet och känns fin i jobben. Skor. Öppet huvudlag. Hybridvagn.

resultat bergsåker 21/3

Lopp 8 Backegubben

backegubben kom iväg i starten. Kom upp i en långsam rygg och klarade inte den hastiga tempominskningen utan galopperade bort sig.

resultat Umeå 20/3

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo blev tyvärr ivrig 700 kvar (kusk miss) och galopperade. Kom tillbaka och slutade trea.

resultat boden 19/3

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp i ryggar. Var ensam på plan när attacken sattes in och vann på okört sätt. Fin!

start bergsåker 21/3

Lopp 8, V75 4 Backegubben

Backegubben var godkänd i sin comeback efter halsoperation. Fick trubbel med en hov så det har blivit lite långt mellan starterna. Tränar på fint. Bra spår. Skulle det stämma längs vägen så har han en vass avslutning att komma med. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start umeå 20/3

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har börjat sin karriär trevande. Besitter otroliga fartresurser och känns klart positiv efter kastrationen i höstas. Slappnar han av så är han troligen ensam på målfotot. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start boden 19/3

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor var lite seg i benen senast. Bättre intervall mellan starterna den här gången och räknar med en vass prestation. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 11/3

Lopp 8, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap brakade till ledningen där han sedan fick bestämma. Gick undan till enkel seger på pigga ben. Mersmakande årsdebut!

resultat Bollnäs 9/3

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp i ryggar och höll farten bra till slut som fyra. Behövde loppet och gåt framåt.

start bergsåker 11/3

Lopp 8, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap är nu redo för årsdebut. Tränat på fint hela vintern och känns mjuk och smidig. Skapligt läge och vi provar en bit från start. Skor. Öppet huvudlag. Hybrid vagn.

start Bollnäs 9/3

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor känns väldigt fin för dagen! Kan inte hålla upp ledningen och riskerar att bli fast. Skulle det lösa sig så är han stark till slut. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

presentation av hästarna

Norm Maja, Björns älskling, är ett 8 årigt sto som numera är fölsto hos oss. Vi köpte henne redan som fölunge och hon är Björns drömkorsning då hon är e Järvsöfaks ue Nordgubben. Hon har alltid varit en väldigt bestämd dam som vet vad hon vill och inte vill. Fram tills hon blev 4 år var hen dessutom en liten ragata som gärna skrämdes och inte drog sig för att provsmaka på oss människor. Hon har ett underbart trav och hon är den häftigaste häst som jag har kört. Det känns som hon kan springa hur snabbt som helst. Hon vann sitt första lopp och vi hade höga förhoppningar på henne. Hon lyckades kvala in till finalen i Stokriteriet och där skrällde hon rejält när hon blev tvåa och bästa svenska häst i sällskapet. Efter det blev det såklart tuffare då hon tjänade mycket pengar snabbt som treåring och då kom galopperna i loppen lite nu och då. Hon varvade okej prestationer med galopp.. Hon kvalade in till Stoderbyt och vi hade förväntningar på henne till finalen men det slutade med galopp. Som femåring bestämde vi att vi skulle satsa på aveln med henne istället, det hade hela tiden varit tanken att hon skulle gå till aveln tidigt. Hon sprang in 295 100kr. 2018 började hennes mammakarriär med tragedi då hennes föl dog på vägen ut. Maja klarade som tur var det mycket bättre än vi människor som sörjde det fina fölet. 2019 var vi riktigt nervösa men fölningen gick jättebra och hon fick en fin hingst e Tekno Odin. Hon är nu dräktig med Tekno igen. Vi hoppas Maja ska lämna många fina föl åt oss.

Nästa gång presenterar jag Åstas Marcus. /Ida

Presentation av hästarna

Seijsings Copper Coin, stallets maskot och coolaste hästen i stan. Conny, som vi kallar honom är en 8 årig minishettis valack, 85 cm hög. Conny köpte vi som ettårig hingst som sällskap till Riggo, då vi inte hade någon egen gård då och Riggo blev själv kvar i stallet på Solänget så han behövde sällskap. Och som framtida barnponny åt Isabelle som är lika gammal som Conny. Dock köpte vi vår gård två månader efter vi köpt Conny så då fick Riggo andra sällskap också men då var vi redan helt såld på Conny. Jag och Conny har varit på utställning hösten då han var 1,5 år och det var jättekul. Inga toppoäng för honom men helt okej. Men jag fick pris för att jag hade visat den mest väluppfostrade hingsten, haha som tur var hade han en bra dag och bockade inte runt som när vi tränade hemma. Sedan dess har han blivit valack. Vi tömkör honom ibland och barnen har ridit lite på honom men eftersom han är så liten växer dom snabbt ur honom tyvärr. Han är en liten buse som gärna rymmer ur bantarhagen på sommaren och hälsar på i beteshagarna eller stökar runt i stallet, men bara på natten och på morgonen är han i sin hage igen så det tog ett tag innan vi kom på honom. Om han själv får välja skulle han nog bo inne i huset med oss, han har varit på väg in några gången. En riktig sötnos som charmar alla som träffar honom och Conny kommer aldrig flytta från oss!

Nästa gång presenterar jag Norm Maja./Ida

start bergsåker 19/2

Lopp 7, V86 5 Backegubben

Backegubben var klart godkänd i sin comeback senast. Känns spänstig och fin efter. Iskallt läge. Vi kör tillslut. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

start boden 16/2

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor har vi äntligen börjat hitta rätt på igen. Övertygade senast. Täta starter ska inte vara något problem. Dock är det osäkert hur han klarar isbana. Vanlig vagn. Öppet huvudlag.

Resultat Östersund 10/2

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp i ryggar. Avgjorde enkelt när han fick anfallsorder och hade gott om krafter kvar i mål.

presentation av hästarna

Tangen Haap, vart ska man börja, sagan som blev sann. Haapen är en 11 årig hingst. Det hela började 2010 då Björn och jag åkte till Bjerkes årliga unghästauktion för att köpa in en ettåring till hästägare i stallet. Björn hade såklart kollat ut flera intressanta ettåringar med fina stammar som vi skulle kolla på. När vi kommer dit ser vi på långt håll att det är hästar överallt men Björn ser en liten brun häst som sticker ut i mängden och som han säger att vi måste kolla på först. Så vi kollar på den och många andra men den bruna fastnar Björn för ordentligt. I ringen bjuder vi och tillslut vinner vi budgivningen och det blir klart att Tangen Haap kommer hem till oss. Så kommer den lilla bruna hem till oss på hösten och vi kör in honom och hela tiden pratar Björn om hur fin han är och hur lätt han har för sig allt. Men Björn är ju alltid positiv om sina hästar så jag kunde väl aldrig drömma om hur bra det skulle bli. I maj som treåring var det äntligen dags för Haapen att börja tävla, men vilken besvikelse, han sprang bara och gnäggade och stökade på dom två första starterna. Sedan skötte han sig bättre och blev tvåa två gånger och sedan i september som treåring vann han sitt första lopp. Som fyraåring började han rada upp segrarna och i juni vann han ett fyraåringslopp i Östersund. Men den lyckan försvann snabbt, för han övernattade i Östersund efter loppet och på natten hade han olyckligt nog lyckats med att sparka på en stolpe i boxen så han fick en fraktur i kotan höger fram. Det var så illa så vi inte ens visste om han skulle komma tillbaka igen. Som tur var läkte det ihop bra. Den hösten och hela vintern skrittade han endast för pullertvagnen, inte ett travsteg tills den 19 april 2013. Då gjorde han sin första start som femåring, som han också vann. Sedan har karriären fortsatt och 2017 var det dags för honom att starta i Elitkampen för första gången. Helt otroligt häftigt att få vara med där. Han var lite orutinerad och blev svår att köra från start och hamnade sist. In på upploppet var han fortfarande typ sist men den slutspurten som han gjorde räckte till femteplatsen på tiden 1.19,3. Polara vann loppet på tiden 1.19,0. Året därpå byggde Björn honom bara och han mognade ordentligt. 2019 var det dags igen att vara med i Elitkampen. Han var inte en av dom betrodda hästarna i loppet fullt med topphästar. På ett regnigt och lerigt Solvalla ger Björn honom ett fint lopp i tredje invändigt och på upploppet kommer luckan och han springer förbi dom och Vinner! Helt otroligt stort var det och jag kommer nog aldrig förstå det riktigt. Haapen var så nöjd efter och bara njöt av all uppmärksamhet och att många ville ta bilder på honom, annars kan han faktiskt vara lite dryg och orkar oftast inte stå stilla och inte göra något så länge utan att bli rastlös. Helt otroligt att Björn redan på 40 meters avstånd kunde se honom som ettåring och se att det var något speciellt med honom. 3 miljoner har det blivit för honom hittills och än är inte sagan slut. Han får tävla tills han är 15 år och han är godkänd avelshingst så vi hoppas på många små föl i framtiden. Tangen Haap vår kung och sanna dröm!

Nästa gång presenterar jag Seijsings Copper Coin. /Ida

Start Östersund 10/2

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor var klart positiv senast. Tränar bra men är inte i någon toppform och trivs inte riktigt med brodd i framskorna. Läget är bättre denna gång då han fungerar bättre i ryggar än i ledningen. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

presentation av hästarna

Norm Tora, eller Mamma Mu som jag brukar kalla henne, är 16 år och fölsto hos oss. Det började med att vi köpte hennes första föl, Norm Maja, och året därpå köpte vi både Tora och fölet hon hade då, Norm Elda. Vi köpte egentligen Tora bara på känslor, hon är ju nämligen en av Nordgubbens två avkommor. Björn och Kenneth försökte köpa henne redan som ung men fick inte det.  Hon tävlade tills hon blev 7 år. Hon sprang in 167 300r och vann 4 lopp. Så när hon kom till oss hade hon redan två avkommor. Sedan har hon fått fyra avkommor hos oss. Backegubben är hennes hittills bästa avkomma och har sprungit in 540 805kr än så länge. Norm Tora älskar att vara mamma och lyser upp när hon får ett nytt föl. Hon är otroligt snäll och go och älskar mat. 2019 fick hon en hingst e Tekno Odin och hon är dräktig med Tekno igen. Vi har bestämt att årets föl blir hennes sista. Sedan ska hon pensioneras. Vi kommer leta reda på ett föralltid hem där hon kan mysa, fara ut i skogen och rida och få bli gammal. Världens bästa hästmamma<3

Nästa gång presenterar jag Tangen Haap. / Ida

resultat Bollnäs 26/1

Lopp 9 Backegubben

Backegubben tog hand om ledningen. Släppte den efter 400 meter. Höll farten bra till slut och slutade fyra. Han behövde loppet och går framåt till nästa start.

Resultat Östersund 24/1

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor tog han dom ledningen efter viss strid. Var lite för laddad och fick ge sig mot smygkörda och slutade trea. Positiv.

start Bollnäs 26/1

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har bara strulat. Besitter väldigt fin kapacitet. Vi siktar först och främst på ett felfritt lopp. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 9 Backegubben

Backegubben fick problem med halsen under sensommaren/hösten. Blev opererad för det och har tränat plusbetonat en längre tid nu. Saknar troligen lite fart i benen. Fint läge då han är snabb som få. Öppet huvudlag. Vagn är inte bestämt än.

start Östersund 24/1

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor gick inte att känna igen senast. Ändrat på träningsupplägget efter det och han känns fin. Är han i sunda vätskor så blir han svårfångad här. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 17/1

Kval Guli Frodo

Guli Frodo klarade sitt kval på tiden 1.38.1 med galopp.

Presentation av hästarna

Då det just nu är lite lugnt på tävlingsfronten blir hemsidan inte så levande, så vi tänkte berätta lite mer om våra hästar. Vi presenterar en häst varje vecka och vi börjar med stallets äldsta häst.

Rigoletto SW, min dressyrhäst och vi har hängt ihop i snart 14 år! Riggo, som han kallas, köpte jag och mina föräldrar när jag var 18 år och skulle gå över från ponny till stor häst, han var då 6 år. Vi fastnade för den snälla men pigga och busiga fuxen med otroligt stor personlighet och hjärta. Vi köpte honom direkt från hans uppfödare i Umeå. Tillsammans har vi tävlat i dressyr med flera framgångar som tex trea i Norrlandsmästerskap i dressyr för Youngriders. 2008 var vi tillsammans rankad på plats 6 bland alla youngrider ryttare i Sverige. Vi har blivit ÖORs bästa ekipage 6 gånger och vunnit klubbmästerskap. Vi har vunnit div 1 lagdressyr tillsammans med ÖORs lag. Vi har även hopptävlat lite lägre klasser med bra resultat. Han tävlar fortfarande i dressyr med mig och han älskar att träna och tävla. Han brukar även ibland vara med och leda defileringarna på Solänget när det är V75. Även fast han hunnit bli 20 år är han fortfarande piggast och busigast i stallet. Han älskar att springa snabbt i skogen. Han har ett hjärta av guld och ställer gärna upp som barnponny och älskar att blir borstad och mysa. Riggo bor på en av våra lösdrifter tillsammans med våra ponnyer och unghingstar. Unghingstarna flyttar direkt till Riggo när dom flyttar från sina mammor och han blir en extrapappa och fostrar och lär dom allt han kan. Den första han fostrade var Backegubben och snällare och trevligare hingst får man leta efter. Jag hoppas och tror att vi får många fler år tillsammans med honom. Enligt Riggo själv är han stallets kung men den titeln får han nog dela med Tangen Haap ;)

Nästa vecka presenterar jag Norm Tora. /Ida

Start bergsåker 17/1

Kval Guli Frodo

Guli Frodo ska kvala och körs av Björn.

resultat bergsåker 11/1

Lopp 3 Spang Viktor

Spamg Viktor kördes fram till dödens 1400 kvar. Tröttnade rejält när det skulle dra ihop sig. Klarade inte omställningen från att träna på brodd och tävla utan i lopp. Han kommer igen!

Start bergsåker 11/1

Lopp 3 Spang Viktor

Spang Viktor blev det för forcerat för senast. Han tränar fint och distansen klarar han. Jämt och fint lopp och vi kör till slut. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

resultat bergsåker 1/1

Lopp 1 Superraja

Superraja fick ett fint lopp i rygg. Tappade travet och galopperade bort sig 200 kvar. Kommer kollas upp.

start bergsåker 1/1

Lopp 1 Superraja

Superraja är inte så tokig i grunden. Kan öppna bra från start. Skor. Vanlig vagn. Susanne Osterling kör.

Nytt år nya möjligheter!

Vi kliver även in i ett nytt decennium.
Vi har bara hållit på i ett drygt decennium än så länge (licensen togs ut 2009) och om man ska summera tiden tills nu så får man nypa sig i armen både en och två gånger!
Jag minns tillbaka till skolbänken på wången. Vi sitter ett glatt gäng som är hungriga på att få bli klara med den obligatoriska utbildningen för att erhålla A-licensen. Vi ska skriva brev till oss själva om våra målsättningar, både på kort och lång sikt. Jag är alltid optimistiskt lagd och tar in rejält med luft när pennan möter pappret!
⁃ Om 10 år ska jag tillhöra toppen i Norrland i den genre (kallblod) jag inriktar mig på.
⁃ Jag ska ha vunnit på V75.
Sen skulle vi även skriva ner de mål vi har med hela karriären, alltså lite vad vi drömmer om. Men vi skulle hålla oss realistiska här med :)
Nu tar jag i så bordsgrannen skrattar åt mig!
⁃ Jag ska vinna 1 000 tränar segrar.
⁃ Jag ska vinna Elitkampen
⁃ Jag ska köra under 1.20 med ett kallblod.
⁃ Jag ska tillhöra toppen i ”kallblodsvärlden”.
Jaja, fick ju bjuda på lite skratt i den härliga grupp vi var i på wången i alla fall.

Men vad tusan är det som har hänt då!?
Innerstinne trodde inte ens jag att det skulle vara möjligt att ens lyckas med en ”dröm” på listan. Men så kom den lilla bruna elaka saken som vi fann på Bjerke auktionen 2010!
Han har gett mig otaliga V75 segrar, åkturer under 1.20 och seger i Elitkampen!
Helt otroligt och helt fantastiskt!
Tangen Haap har jag allt att tacka!
Jag brukar säga att det är han som format mig och det är sant!

Det enda som finns kvar att bocka av på listan är 1 000 tränarsegrar. Vi har passerat 200 och lite snabbt räknat så måste vi hålla på 42 år till för att nå det ?

Men det är så mycket som har hänt under detta decennium så ni lessnar att läsa om jag ska dra allt.

Det enda jag känner är tacksamhet över hästarna och alla kunder, de allra flesta har varit med redan från första spadtaget för 11 år sedan. Tack!

Men nu ska vi blicka framåt och stallet ser riktigt bra ut! Vi har några riktigt fina unghästar på väg uppåt och de få men väldigt kvalitetstarka äldre ser och känns väldigt bra!

Vi hoppas presentera starka, sunda vinnare även kommande 10 år.

Gott nytt år!

Resultat bergsåker 20/11

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor blev för ivrig strax efter start och galopperade bort sig.

resultat Umeå 18/11

Lopp 2 Superraja

Superraja fick ett fint rygglopp och höll farten bra till slut som fyra.

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna hade åter galoppskorna på sig och testas nu hos JOP.

start bergsåker 20/11

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor var äntligen tillbaka senast! Känns fortsatt fin. Auto är en fördel. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn. Rikard Skoglund kör.

start Umeå 18/11

Lopp 2 Superraja

Superraja gjorde det bra senast. Fått en paus efter det och behöver loppet. Skor. Helstängt. Susanne O i den vanliga vagnen. 

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna uppträder knepigt. Vinner felfri men det är väl tveksamt att hon går. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A kör.

Start Östersund 17/11

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan har formen på topp. Dryga tillägg här och behöver lite tur. Skor. Öppet huvudlag. Ove A i den vanliga vagnen.

Resultat Umeå 8/11

Lopp 1 Diesel Harry

Diesel Harry galopperade upprepat. 

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap hamnade i sega ryggar. Blev grovt störd 800 kvar där han tappade massor. Kom tillbaka ok och slutade femma. Han gör nu bokslut efter en makalös säsong!!

Resultat bergsåker 7/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp. Gick till eget avancemang 800 kvar och tog ledningen. Gick sedan undan till en överlägsen seger. Mycket fin!

Start Umeå 8/11

Lopp 1 Diesel Harry

Diesel Harry har mycket nerver. Han känns klart på gång i träningen och känns stabil hemmavid. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill är en fin travare som vinglade på och inte riktigt förstod tävlingen senast. Behöver mer rutin innan det sitter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Ohlsson kör.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap var riktigt bra senast! Tränar på fint. Tuffa tillägg här men han är nog bäst med lopp i rygg. Skor. Öppet huvudlag. Custom Cam.

start bergsåker 7/11

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor blev påkörd och galopperade senast. Han behövde det loppet och tränar fint! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ulf Eriksson kör.

resultat gävle 24/10

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap tog ledningen. Blev omgående överfallen av en dåligt påläst norrman. Höll strålande till slut och slutade tvåa. Grym!!

Resultat Solänget 22/10

Kval Backestjärna

Backestjärna klarade kvalet på tiden 1.37.0 med galopp.

Kval Hulifaksen

Hulifksen var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.48.4.

start gävle 24/10

Lopp 9 Tangen Haap

Tangen Haap var fin senast. Liknande förutsättningar denna gång. Skor. Öppet huvudlag. Custom Cam. 

Start Solänget 22/10

Kval Backestjärna

Backestjärna ska kvalas och körs av Ove A.

Kval Hulifaksen

Hulifaksen ska kvalas och körs av Björn.

resultat Umeå 18/10

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett lopp i ryggar. Blev grovt påkörd 200 kvar och galopperade troligen bort en femteplats. Behövde loppet. 

Resultat bergsåker 16/10

Lopp 7, V86 3 Tangen Haap

Tangen Haap tog ledningen. Fick bestämma och vann mycket enkelt på ett okört sätt. Fin! Han ordnade samtidigt stallets seger nummer 200!!

start Umeå 18/10

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor blev sliten och har fått pausa lite. Tränar starkt! Behöver troligen loppet. Skor. Öppethuvudlag. Vanlig vagn.

Start Bergsåker 16/10

Lopp 7, V86 3 Tangen Haap

Tangen Haap var klart förbättrad senast. Tränar på fint! Bra spår och gillar distansen. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. 

Resultat bergsåker 12/10

Lopp 4 Solfaksa

Solfaksa tog ledningen men stumnade tidigt. Lämna stallet inom kort.

Resultat Umeå 11/10

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo galopperade bort sig.

Lopp 2 Superinga

Superinga galopperade bort sig.

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig.

start bergsåker 12/10

Lopp 4 Solfaksa

Solfaksa gör här debut för oss. Får bedömas på tidigare meriter. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan har gjort det väldigt bra på slutet! Distansen känns som en nackdel även om han blivit lite snabbare i benen. Ove A kör. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Start Umeå 11/10

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo har förvånat genom att galoppera i sina två inledande starter. Normalt en väldigt travsäker häst. Nu återkommer han efter en tids träning och han känns fin! Skor. Open Eye. Vanlig vagn.

Lopp 2 Superinga

Superinga har svårt att räcka till och jagar en slant här. Anna-Lena Forsberg rider. Skor. Öppet huvudlag.

Lopp 3 Backestjärna

Backestjärna är hopplöst osäker. Byter balans och felfritt är målet. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultat skellefteå 5/10

Lopp 7, V75 3 Tangen Haap

Tangen Haap kom igenom perfekt från sitt tråkiga startspår. Blev tyvärr överforcerad av den ivriga kusken som satt i vagnen och galopperade bort en topplacering 150 meter kvar till mål. Surt men han kommer igen!

Lopp 12 Backestjärna

Backestjärna hade åter galoppskorna på sig.

Start skellefteå 5/10

Lopp 7, V75 3 Tangen Haap

Tangen Haap blev trött efter en tuff inledning senast. Behövde loppet och kliver säkert framåt en del. Uselt läge och vi kör på chans denna gång. Öppet huvudlag. Ev barfota bak. Custom Cam.

Lopp 12 Backestjärna

Backestjärna återkommer efter ett lite uppehåll. Tränar bra. Osäker som få. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Resultat bergsåker 28/9

Lopp 7 Backegubben

Backegubben fungerade inte med ny utrustning och nu blir det en koll av halsen. Han dyker förhoppningsvis fram till våran igen.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap kördes hårt mot ledningen vilket blev för tufft över den långa distansen. Han tröttnade och kusken får ta på sig dumstruten. 

Resultat Solänget 27/9

Kval Diesel Harry

Diesel Harry klarade sitt kval på tiden 1.39.8

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill fick ett fint lopp i rygg. Fattades en hel del och han slutade sexa.

Start bergsåker 28/9

Lopp 7 Backegubben

Backegubben kommer från en halsinfektion. Frisk nu och tränar grymt! Hårt motstånd och lite knepigt spår. Fungerar han så har han kunnande långt utöver det vanliga. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ev rycktussar.

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap har fått en paus och känns nu åter mycket fin och framförallt riktigt elak (positivt) igen! Gillar distansen. Barfota bak. Öppet huvudlag. Troligen vanlig vagn då spåret blev snävt.

Lopp 11 Sol Faksa

Sol Faksa gör här debut hos oss. Får bedömas på tidigare meriter. trevlig typ. Skor. Öppethuvudlag. Vanlig vagn.

 
Start Solänget 27/9

Kval Diesel Harry

Diesel Harry ska kvalas och körs av Björn.

Lopp 2 Casanova Hill

Casanova Hill gör här sin debut. En jättefin travare som ska bli spännande att följa! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultt bergsåker 20/9

Lopp 5 Superinga

Superinga fick ett fint lopp. Tröttnade tillslut och slutade sexa.

Resultat boden 19/9

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan kördes till ledningen efter en bit och vann sedan mycket säkert. Fin!

start bergsåker 20/9

Lopp 5 Superinga

Superinga har svårt att räcka till. Skor. Susanne H Osterling rider.

Start boden 19/9

Lopp 6 Guli Orkan

Guli Orkan gjorde det bra senast efter en tids frånvaro. Blir bättre till denna start. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ove A kör.


Resultat Solänget 15/9

Lopp 5 Diesel Harry

Diesel Harry galopperade dubbelt. Visade fin fart mellan galopperna och det blir korrigering till nästa gång.

Lopp 6 Superraja

Superraja tog ledningen. Höll jämt tempo och vann knappt men säkert till slut. Fin.

Kval Casanova Hill

Casanova Hill var fin i sitt kval som han klarade på tiden 1.21.4.

Nya hästar i stallet

Vi har fått två nya hästar i stallet. Tvååriga hingsten Hulifaksen  e B.W.Modde ue Järvsöfaks. Äger gör Acksson bygg AB, Sundsvall. Och Sol Faksa, ett åttaårigt sto e Trö Faks ue Moe Odin. Äger gör Woodmodd AB, Bollstabruk. Välkomna till Teamet!

Start Solänget 15/9

Lopp 5 Diesel Harry

Diesel Harry gör här debut för oss. Fin typ som blir bra med tiden. Är lite nervös och spänd första biten och det är stor galopprisk. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vang. 

Lopp 6 Superraja

Superraja har inte levererat som vi förväntat oss. Nu återkommer hon efter en liten paus och allt verkar bra. Skor. Helstängt. Vanlig vagn.

Kval Casanova Hill

Casanova Hill ska kvalas och körs av Björn.

Resultat dannero 8/9

Lopp 3 Guli orkan

Guli orkan tog hand om ledningen. Kunde inte vara med i en tempoväxling 500 kvar. Kom tillbaka och slutade tvåa. Bra!

resultat Solänget 7/9

Lopp 8, V75 4 Spang Viktor

Spang Viktor fick som aldrig chansen men han kändes inte heller som bäst och kommer att kollas upp.

Start dannero 8/9

Lopp 3 Guli Orkan

Guli Orkan har varit ifrån lite. Behöver säkert loppet. Stark! Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Ingvar Nyberg kör.

Start Solänget 7/9

Lopp 8, V75 4 Spang Viktor

Spang Viktor kändes riktigt fin efter en passiv styrning senast. Tränar riktigt starkt! Vidöppet lopp. Troligen skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Resultat boden 29/8

Lopp 1 Minetor

Minetor sprang och bromsade och vinglade loppet igenom. Fick som aldrig fritt över upploppet och slutade femma med krafter kvar.

Start boden 29/8

Lopp 1 Minetor

Minetor var spänd och vinglig i sin debut senast. Finns stort kunnande i honom men behöver nog några fler lopp innan det kommer fram. Helstängt. Skor. Vanlig vagn.

Resultat Solänget 19/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo fick det inte att stämma och kommer kollas upp.

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor kördes försiktigt och fick en bromskloss i vägen. Spurtade sylvasst sista 150 och passas nästa gång.


Resultat skellefteå 16/8

Lopp 2 Minetor

Minetor var spänd och tog dubbla galopper. Slutade sexa.


Start Solänget 19/8

Lopp 1 Guli Frodo

Guli Frodo blev väldigt spänd vid debuten senast. Fint kunnande i honom. Open Eye huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 8 Spang Viktor

Spang Viktor var sig inte lik senast och galopperade. Uppdagades en hovböld efter det. Känns fin i träningen och distansen ska passa bra. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.


Start Skellefteå 16/8

Lopp 2 Minetor

Minetor gör här tävlingsdebut. En väldigt talangfull herre som fått tid att växa in i sin stora kropp. Kan vara lite vinglig och är oslipad. Räknar ändå med en fin prestation. Helstängt huvudlag. Skor. Vanlig vagn. 


Resultat dannero 11/8 Svensk travsports guldtäcke

Lopp 11, V75 6 Backegubben

Backegubben blev åter märkligt trött och kommer att kolas upp.


Resultat Umeå 9/8

Lopp 10 Backestjärna

Backestjärna galopperade bort sig och kommer att kollas upp. 


Resultat Bollnäs 7/8

Lopp 10, V86 8 Tangen Haap

Tangen Haap fick ett fint lopp i ryggar. Inte riktigt det rätta trycket i honom men han slutade ändå trea på topptiden 1.19.8.


Resultat Solänget 6/8

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna galopperade. reparerade till en fjärdeplats.


Start Dannero 11/8 svensk travsports Guldtäcke

Lopp 11, V75 6 Backegubben

Backegubben tappade luften senast. Tränar ok. Tuff uppgift med dryga tillägg här. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.


Start Umeå 9/8 Hot'n Cold (varmblod möter kallblod)

Lopp 10 Backestjärna

Backestjärna har svårt att hålla sig i trav. Spännande lopp! Svårbedömt motstånd. Öppet huvudlag. Skor. Vanlig vagn.

Start Bollnäs 7/8

Lopp 10, V86 8 Tangen Haap

Tangen Haap gjorde bort sig med galopp senast. Känns fortsatt väldigt formstark. Bra spår. Öppet huvudlag. Custom CAM. Barfota bak.

Start Solänget 6/8

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna fungerade inte alls på balansen senast. Tränar fint. Öppet huvudlag. Vanlig vagn. Skor.

Resultat Östersund 24/7

Lopp 4, V86 2 Spang Viktor

Spang Viktor fick inte travet att stämma och galopperade dubbelt. Slutade ändå sexa.

Lopp 7, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap blev oerhört laddad bakom bilen och kastad sig i galopp.

Start Östersund 24/7

Lopp 4, V86 2 Spang Viktor

Spang Viktor var grym senast! Efter det har vi lagt om träningen lite, för tidigt att få effekt av det redan men han känns fin. Tråkigt spår och han behöver lite tur på vägen. Ev barfota runt om (första gången hos oss). Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7, V86 5 Tangen Haap

Tangen Haap var fin senast, kanske inte som bäst men han var lite tunt jobbad inför den starten, då han fick ta igen sig lite efter äventyret till Finland. Nu är det full fjäder på passen igen och han känns mjuk och smidig. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resultat Solänget

Lopp 4 Backegubben

Backegubben tog ledningen, valde att släppa efter 400 meter då han inte kändes som vanligt. Han var tidigt slagen och var inte frisk. Han kommer igen.

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna trivdes inte md balansen och galopperade upprepat.

Ny häst i träning

Diesel Harry

Vi välkomnar Diesel Harry med ägare Fredrik Torstensson, Christer Pettersson och Curt Arne Björk till stallet. Diesel Harry är en treårig valack e Tekno Odin u Fax Maja K.R.

Start Skellefteå 15/7

Lopp 3 Guli Orkan 

Guli Orkan vann på fint sätt senast. Utelämnat spår den här gången och behöver lite tur. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solänget 13/7

Lopp 4 Backegubben

Backegubben gör det mesta rätt och har varit riktigt fin på slutet. Bra läge här. Troligen skor runt om denna gång. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Backestjärna

Backestjärna strular mycket. Finns mycket kapacitet i henne men vi inriktar oss på felfritt lopp i första hand. Barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


Resultat Solvalla 9/7

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap tog hand om ledningen. Blev tokkörning efter 400 meter och han skruvade upp sig mycket då. Höll ändå strålande till en andraplats. Grym!

Start Solvalla 9/7

Lopp 8 Tangen Haap

Tangen Haap ar enastående bra senast! Känns fortsatt väldigt smidig och fin. Han har äntligen fått ett bra startspår och han kommer laddas från start. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resutat Lycksele 2/7

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna hann med dubbla galopper över den långa distansen. Slutade sjua.

Resultat Hagmyren 30/6

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo blev spänd och galopperade upprepat.

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor tog ledningen. Drog ett stenhårt tempo och var på väg mot segern när en för dagen bättre häst dök upp sista biten. En mersmakande andraplats och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt på denna fina herre!

Start Lycksele 2/7

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna har vi inte hittat rätt på än. Hon gör fina upphämtningar varje gång, men det går inte att ge handicap via galopp varje gång. Vi ändrar lite till i balansen och utrustningen. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

Start Hagmyren 30/6

Lopp 3 Guli Frodo

Guli Frodo är en jättefin travare som här gör sin tävlingsdebut. Han har varit med i ett provlopp och sköter sig bra. Svårbedömt i lägsta klassen men känslan är att han kan räcka en bra bit direkt. Open Eye. Skor. Vanlig vagn.

Lopp 4 Spang Viktor

Spang Viktor gör det riktigt bra varje gång och vann mycket enkelt senast. Hårda kullkamrater emot denna gång. Vi laddar från start och lägger i en hög växel direkt, sen får vi se hur långt det räcker. Öppet huvudlag. Barfota bak. Vanlig vagn.

Resultat Solänget 23/6

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna togs lugnt från start. Var med om en trång situation efter 400 meter, som hon inte klarade av, utan galopperade. Gjorde en fin upphämtning och slutade fyra.

Resultat Härmä 22/6 Nordic king

Lopp 11 Tangen Haap

Tangen Haap laddades från sitt tolfte spår men kom aldrig ner i banan. Han fick trava ute i tredje-fjärde spår loppet igenom och höll ändå farten strålande och slutade trea. Helt enorm prestation!!!!

Resultat Härmä 21/6 speedex

Lopp 6 Backegubben

Backegubben brakade till ledningen. Var lite seg i benen efter resan men höll undan till säker seger på fina tiden 1.23.3!

Start Solänget 24/6

Lopp 8 Backestjärna

Backestjärna är strulig av sig. Enormt lopp senast efter dubbla galopper efter 400 meter. Vi fortsätter fila på utrustningen tills vi pricka rätt. Troligen första barfota bak nu. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.


Start Härmä 22/6 Nordic King

Lopp 11 Tangen Haap 

Tangen Haap känns fortsatt mjuk och smidig efter segern i Elitkampen. Nu blev han återigen lottat på ett dåligt spår. Men man känner sig aldrig slagen med Haapen. Barfota runt om. Öppet huvudlag. Custom CAM. (Tangen Haaps lopp kommer att visas på atg)


Start Härmä 21/6 Speedex

Lopp 6 Backegubben

Backegubben känns fin för dagen. Litet fält och 1609 känns spännande. Lättas ytterligare fram, barfota bak. Öppet huvudlag. Custom CAM.

Resultat Dannero 10/6

Lopp 2 spang Viktor

Spang Viktor tog en lugn start. Gick till attack 500 kvar och kopplade ganska omgående grepp. Gick undan till en enkel seger med gott om krafter i behåll. Fin!

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna blev ivrig och galopperade dubbelt efter 400 meter och tappade massor. Gjorde en mycket bra upphämtning och slutade sexa. 

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan fick ett fint lopp i ryggar. Gick till attack 500 kvar och avgjorde till enkel seger över upploppet. Stark!!

Start Dannero 10/6

Lopp 2 Spang Viktor

Spang Viktor galopperade bort segern senast. Formen är riktigt bra! Känns som lite lindrigare motstånd denna gång. Fortsätter med aluminium fram. Barfota bak. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna sköttes sig senast och vann på ett mycket starkt sätt! Vi fortsätter att inrikta oss på felfria lopp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 7 Guli Orkan

Guli Orkan gjorde en bra comeback senast. Går framåt rejält med det loppet. Ove A kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

M.P. Atlas är såld

M.P. Atlas är såld till Lars Linderberg, Lars äger även lovande Guli Frodo.


Backegrabben har fått nya ägare

Backegrabben har fått nya delägare! Det är Jan Svensson, Johan Pettersson, Arne Svensson, Roger Viberg, Conny och Eva Svelin och David Andersson som är de lyckliga!

Resultat Hagmyren 3/6

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan hamnade rygg på ledaren. Var lite trög men höll farten bra och slutade trea. Går rejält framåt med loppet!

Resultat Dannero 1/6

Lopp 3 Superraja

Superraja galopperade bort sig i starten.

Resultat Solänget 31/5

Kval Minetor

Minetor klarade kvalet på tiden 1.46.6 med galopp.

Kval Guli Frodo

Guli Frodo klarade kvalet på tiden 1.41.6.

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna togs lugnt från start, gick till angrepp 1300 kvar. Krigade på hela vägen in och vann tillslut säkert. Strong insats!

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor fick ett fint lopp i kön. Gick till snabb attack 600 kvar och kopplade segergreppet, 200 kvar så blev han oturligt generad till galopp. Kom tillbaka och slutade ändå trea. Form!

resultat Bergsåker 30/5

Lopp 6 Superinga

Superinga galopperade bort sig i starten.

Start Hagmyren 3/6

Lopp 8 Guli Orkan

Guli Orkan kommer från ett långt uppehåll. Tränar starkt men behöver nog loppet. Rikard Skoglund kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Dannero 1/6

Lopp 3 Superraja

Superraja har krånglat lite på slutet. Finns mycket i henne. Klarar hon starten så blir det spännande. Ove A kör. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solänget 31/5

Kval Minetor

Minetor ska kvalas och körs av Kevin Porshage.

Kval Guli Frodo

Guli Frodo ska kvalas och körs av Björn.

Lopp 2 Backestjärna

Backestjärna gjorde ett grymt lopp senast. Täta starter är inga bekymmer. Prio är ett felfritt lopp. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Lopp 6 Spang Viktor

Spang Viktor gjorde ett mycket bra lopp senast och tränar starkt! Tråkigt spår igen. Lättas fram och barfota bak. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Bergsåker 30/5

Lopp 6 Superinga

Superinga galopperade bort en solklar seger senast. Formen är bra! Gillar disciplinen och rids av Susanne Osterling den här gången. Öppet huvudlag. Skor.

Resultat Östersund 27/5

Lopp 1 Backegubben

Backegubben tog enkelt hand om ledningen. Blev ordentligt utmanad efter 400 meter och fick släppa ledningen efter att det gått våldsamt fort! Gled ut till angrepp igen 300 kvar och gick undan till en enkel seger. Mycket bra prestation!

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna blev generad till galopp i första sväng och tappade massor. Gjorde sedan en mycket stark upphämtning och slutade trea. På gång!

Resultat Solvalla 26/5 Elitkampen

Lopp 5, V75 1 Tangen Haap

Tangen Haap kom igenom fint från sitt bakspår och hamnade tredje invändigt. Luckan uppenbarade sig 500 kvar och han spurtade vilt till en säker seger. Magisk prestation och han fick nu sitt erkännande som vi väntat på. En av världens bästa hästar!!!


Start Östersund 27/5

Lopp 1 Backegubben

Backegubben blev riktigt muskeltrött senast. Detta blev han pga de tunga skor han hade fram för att klara starten. Vi fortsätter att fila på just startbekymret i voltstart. Den här gången är det auto och han fick ett bra spår. Blir lätte järnskor fram, aluminium bak. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

Lopp 7 Backestjärna

Backestjärna har krånglat en del med galopper. Nu kändes det äntligen som balansen blev klockren i kvalet senast! Prio är felfritt lopp den här gången. Skor. Öppet huvudlag. Vanlig vagn.

Start Solvalla 26/5 Elitkampen 

Lopp 5, V75 1 Tangen Haap

Tangen Haap tappade luften vid en häftig upplockning 700 kvar senast. Han känns mjuk och smidigt i träningen. Vanskligt spår men ändå bra, då det är innerspår som gäller i den höga fart som loppet kommer gå i. Barfora runt om. Öppet huvudlag. Custom Cam.

Praktikant

Under vecka 21-22 har vi Phenicia här på praktik. Phenicia var här och hade praktik förra våren också så det är extra kul att hon väljer att komma tillbaka till oss igen och göra sitt gymnasiearbete här. Phenicia går sista året på Nordviks naturbruksprogram.

Nya hemsidan är klar!

Äntligen är nya hemsidan klar att användas, lite småfix kvar så ha överseende med det.

Elitkampen

Tangen Haap är inbjuden till Elitkampen!

Ny hemsida

Nu jobbas det för fullt med den nya hemsidan och inom kort kommer den att vara klar för användning. 

 

 

© Copyright Team Karlsson